SKANDAL NA SNIMANJU

Emili Ratajkovski optužila Robina Tika za seksualno napastvovanje

Pjesma je postala veliki hit svojevremeno i donijela je međunarodnu slavu pjevaču i manekenki

Emili Ratajkovski. Agencije

Piše: Fu. M.

3.10.2021

Manekenka Emili Ratajkovski (Emily Ratajkowski) optužila je pjevača Robina Tika da je seksualno napastvovao i dodirivao po golim grudima tokom snimanja kontroverznog spota za pjesmu "Blurred Lines".

Pjesma je postala veliki hit svojevremeno i donijela je međunarodnu slavu pjevaču i manekenki, ali Emili je u novoj knjizi Moje tijelo (My Body) otkrila šta se dešavalo iza kulisa tokom snimanja spota.

- Odjednom, niotkuda, osjetila sam hladnoću i nečije ruke koje mi dodiruju gole grudi. Stajao je iza mene. Instinktivno sam se izmakla, pogledala unazad i vidjela Robina Tika - navodi se u knjizi.

Emili je bila jedna od tri manekenke koja se pojavila u ovom spotu.

Kako prenose mediji, manekenka je objasnila da je u početku uživala u snimanju spota, ali je onda Tik, očito pijan, počeo da se loše ponaša.

- Smijao se i teturao unazad. Naočare za sunce skrivale su mu oči. Kada sam se okrenula rediteljica Dajana mi je viknula: Jesi li dobro“ - piše u knjizi.

Manekenka ističe da se osjećala poniženo, ali da joj je prva reakcija bila da izdrži i nastavi sa snimanjem, ali da je izbjegavala bilo kakav, pa i kontakt očima sa pjevačem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.