SJEĆANJA

Jelisaveta Seka Sablić na rođendan prijateljice za "Avaz": Često se pitam šta bi Milena Dravić rekla za ova vremena

U kakvom ludom vremenu živimo, da ne znam ni kada je moj rođendan, izjavila je Sablić

Dravić i Sablić: Bile su prijateljice i kolegice. Agencije

Razgovarala: Lejla Karahmet - Pujagić

7.10.2021

Filmska diva Milena Dravić, da je živa, jučer bi proslavila 81. rođendan. Umrla je 14. oktobra 2018., a publika širom bivše Jugoslavije je ne zaboravlja.

Milenina prijateljica i vjenčana kuma, glumica Jelisaveta Seka Sablić zahvalila nam je jučer jer smo je podsjetili na Milenin rođendan.




Najbliži prijatelji

- U kakvom ludom vremenu živimo, zaboravila sam i kada je moj rođendan. Milena Dravić i Dragan Nikolić bili su mi najbliži prijatelji u životu. Oboje mi mnogo nedostaju. Čovjek, kada izgubi takve prijatelje, shvati polako da je ostao sam. Pitam se svaki dan šta mogu i s kim mogu pričati i razmijeniti svakodnevicu, koju svi danas, nažalost, živimo veoma negativno - rekla je Sablić iz Beograda u telefonskom razgovoru za „Avaz“.



Sablić i Dravić: Imale isti pogled na život. Agencije

Ističe kakvi su glumački velikani bili njeni prijatelji.


- Gagu znam još dok je bio dečko, to je jedno od najosjetljivijih bića koje sam ja upoznala. Njega je sve dodirivalo. Bilo mu je stalo do glume, ne do karijere. On i Milena jedni su od rijetkih naših glumaca koji su karijeru još tada izgradili izvan granica naše zemlje. Pogotovo Milena, koja je mnogo snimala u inozemstvu i dobivala brojne nagrade - prisjetila se Sablić.



Moja shvatanja

Bili su joj prijatelji s kojima je mogla sve podijeliti, ali priznaje da joj Milena mnogo više nedostaje.


- Danas, živeći tako sama, s još jednim i po prijateljem, shvatam da mi Milena nedostaje čak više nego Gaga, koji je uvijek bio dobar i pozitivan. Često se sjetim nje i pomislim šta bi ona rekla za ova vremena u kojima danas živim. Gaga je, za razliku od Milene, život prihvatao površno, sve je znao, ali uzimao je ono što mu život pruža. Volio je ljude i nije pravio razliku. Dok je Milena, možda, bliža bila mojim shvatanjima. Ja sam veoma pažljivo procjenjivala, ko kako misli, šta ko misli i shvatala sam da život i režim u kojem živimo dijele ljude. I sada smo definitivno podijeljeni - smatra velika glumica.



Milena Dravić i Seka Sablić. Agencije

Vrijeme sve gazi

- Ljudi se sjećaju Milene, ali možda najviše moja generacija i neki malo mlađi. Kod nas u Srbiji samo se sjećaju onih koji im trebaju. Vrijeme sve gazi, a i vremena su se promijenila. Današnje generacije su drugačije zbog društvenih mreža i sve se nekako prebrzo promijenilo. Više se ne pridaje značaj nikome - zaključuje Sablić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.