KAPETAN KIRK NA ČEKANJU

Odgođeno putovanje Vilijama Šatnera u svemir, ovo je razlog

Postat će najstarija osoba koja je ikada putovala u svemir

L. K. P.

Šatner: Proslavio se ulogom u "Zvjezdanim stazama"

Foto: Agencije


Firma "Blue Origin" odgodio je putovanje Vilijama Šatnera (William Shatner) u svemir pa će kapetan Kirk morati još malo pričekati, objavio je CNN. Putovanje je otkazano zbog jakog vjetra, a 90-godišnji glumac trebao bi se vinuti u svemir u srijedu.

Time će Šatner postati najstarija osoba koja je ikada putovala u svemir. Upravljao je svemirskim brodom USS Enterprise na intergalaktičkoj odiseji u "Zvjezdanim stazama", a uskoro će krenuti u vlastitu odiseju, piše CNN.

  • Šatner sa posadom

    Šatner sa posadom

    Foto: Agencije


-Stvari o kojima sam glumio sada ću vidjeti iz prve ruke. Oduševljen sam, zabrinut, pomalo nervozan i pomalo uplašen zbog ove nove avanture, kazao je Šatner.

"Blue Origin" je najavio da će Šatner biti na sljedećem letu zajedno s Odri Pauers (Audrey Powers), potpredsjednicom firme.

Šatner, Pauers i još dva člana posade polijeću iz zabačenog dijela zapadnog Teksasa, manje od tri mjeseca nakon prvog leta u svemir "Blue Origina" s posadom. Posada će uživati u četiri minute bestežinskog stanja tokom 11-minutnog suborbitalnog putovanja. Slično su učinili Džef Bezos (Jeff) i njegov brat ovoga ljeta.

NA VRH

Podijeli članak na