REKORDI

"Squid Game" najuspješnija Netflixova serija: Gledalo je čak 111 miliona domaćinstava

U Americii je "Squid Game" postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvom mjestu 21 dan zaredom

"Squid Game". Promo

L. S. R.

13.10.2021

 "Bridgerton" više nije najuspješnija "Netflixova" serija svih vremena. Na tronu ju je zamijenila serija iz Južne Koreje "Squid Game", a Netflix je potvrdio da je tu seriju pratilo čak 111 milona kućanstava, čime je i službeno oboren rekord gledanosti.

Od početka prikazivanja 17. septembra drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje.

U Americii je "Squid Game" postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvom mjestu 21 dan zaredom.


"Squid Game". Promo

- Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio prikazati kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom svijeta. "Squid Game" pomogla nam je ostvariti san - rekla je Kim Min-young, potpredsjednica za sadržaj u azijsko-pacifičkoj regiji, isključujući Indiju.

Radnja serije, koju je režirao i napisao Hwang Dong-hyuk, prikazuje stotine ljudi koji se takmiče u smrtonosnim verzijama korejskih dječjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45.6 milijardi wona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.