POTPUNO ISKRENO

Lea Stanković: Mama me nagovorila da se počnem snimati za YouTube

Ne planiram se baviti pjevanjem, ali naravno, nikad ne reci nikad

Lejla Medinić / AZRA

Lea Stanković

Foto: INSTAGRAM


Lea Stanković je jedna od najpopularnijih balkanskih youtuberica, koja je svoju karijeru počela graditi prije šest godina. Prije toga se bavila glumom, manekenstvom, plesom, baletom i svim kreativnim stvarima koje su joj utabale put ka jutuberstvu. Osim toga, Lea je student druge godine modnog marketinga na Modnoj akademiji u Parizu. Rođena je u Beogradu 2001. godine, a za „Azru“ je govorila o svojim počecima, uspjehu i detaljima svog života koji nisu toliko poznati javnosti. Leu na Instagramu prati armija od 725.000 fanova, dok je na njenom YouTube kanalu taj broj veći.

– Moja YouTube karijera počinje na nagovor mame, koja mi je rekla da bih trebala da počnem snimati s obzirom na to da sam se bavila svim tim kreativnim stvarima, a i volim da sam ispred kamere. Ja sam se i plašila i opirala svemu tome, jer sam se brinula šta će reći drugi, ali danas sam mami zahvalna za nagovor – objašnjava Lea kako je počela njena karijera.

Vaš sadržaj na YouTubeu obrađuje teme koje uglavnom privlače mlađu publiku. Koja je odgovornost na vama insfluenserima da na neki način odgajete jednu novu generaciju?

– Vrlo često govorim da se ne bavim ovim poslom da bih ja nekoga vaspitavala. Nisam niti učiteljica, vaspitačica ili nastavnica, radim ovaj posao jer to volim najviše na svijetu, uživam da snimam videe za YouTube i osjećam euforiju kada to radim. Svakako da pazim šta objavljujem, prvenstveno radi sebe. Ne bih voljela da izađe nešto što smatram neprimjerenim. Naglašavam mojoj mlađoj publici da moje videe prvo pregledaju njihovi roditelji, pa da oni na kraju dana odluče da li smatraju da njihovo dijete to treba da gleda ili ne.

Osim blogova i YouTube sadržaja, Vi ste krenuli i u muzičku karijeru, Vaše pjesme imaju milionske preglede. Odakle ljubav prema muzici i da li u skorije vrijeme planirate uraditi neku novu pjesmu i spot?

– Ne planiram se baviti pjevanjem, ali naravno, nikad ne reci nikad. Muziku sam više radila u sklopu svog YouTube kanala, kao što imam videe na kojima se šminkam, a nisam šminkerica. Uživala sam u pravljenju spotova, kreiranju pjesama, ali da se sada baš bavim muzikom, mislim da nemam predispozicija za to. To ne znači da opet neće izaći još neka moja pjesma, ali na taj fazon, više u sklopu samog kanala.

Lea važi za jednu od najljepših influenserica na našim prostorima, a ko joj je ukrao srce pročitajte OVDJE.

NA VRH

Podijeli članak na