ONI SU TO PROŽIVJELI 1993.

Oglasila se porodica Brendona Lija nakon nove tragedije na setu: To se nikad ne smije dogoditi

Brendon Li, sin legendarnog Brusa Lija ubijen je 1993. tokom snimanja filma "Vrana". Agencije

L. K. P.

22.10.2021


Brendon Li (Brandon Lee), sin legendarnog Brusa Lija (Bruce) ubijen je 1993. tokom snimanja filma "Vrana" nakon što ga je drugi glumac upucao pištoljem u kojem su bili pravi metci.

Nakon šokantne vijesti da je Alek Boldvin (Alec Baldwin, 63) filmskim pištoljem na setu snimanja filma "Rust" usmrtio snimateljicu i ranio reditelja, na društvenoj mreži poruku podrške poslala je porodica Brendona Lija koja je proživjela jednaku situaciju.



- Naše misli su uz porodicu poginule Haline Hačins (Halyna Hutchins, 42) i ranjenog Džoela Souzu (Joel Souza, 48), ali i svih uključenih u incidentu. Niko ne bi smio biti ubijen na filmskom setu s pištoljem - pisalo je na službenom profilu Brendona Lija kojim upravlja njegova sestra Šeron Li (Sharon).


Boldvin je snimljen kako plače ispred šerifove kancelarije, pišu američki mediji koji dodaju da je dao izjavu policiji te da je spreman na saradnju.


Među ožalošćenima je i filmski reditelj na čijem se setu dogodila strašna tragedija.


- Moj najveći strah je taj da će neko tragično stradati na jednom od mojih setova. Molio sam da se to nikada ne dogodi. Moje srce je uz one koji su pogođeni ovom tragedijom, a posebno uz Halinu Hučins i njenu porodicu - piše u objavi Džejmsa Gana (James Gunn).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.