DECEMBARSKO IZNENAĐENJE

"Seks i grad": Priča po kojoj niko ne treba živjeti

Jako volim Kim Katral, ali čini se da želi raditi neke druge stvari, kaže Kendis Bušnel

Scena iz „And Just Like That...“. Agencija

Piše: L. S. R.

23.10.2021

Oživljavanje serije „Seks i grad“ u priči pod naslovom “And Just Like That...“ koja će premijeru imati u decembru na HBO Max, kod fanova kultne serije izazvalo je ogromno zanimanje. Mnogi s nestrpljenjem iščekuju premijeru, a svako slovo o nadolazećoj seriji se guta.


Pronalaženje Face

U iščekivanju premijere, autorica „Seksa i grada“ Kendis Bušnel (Candace Bushnell) kaže da televizijska adaptacija njene knjige nikome ne bi trebala biti uzor za život.

Za „New York Post“ je rekla da pronalaženje Face, kojeg igra Kris Not (Chris Noth), velike ljubavi junakinje Keri Bredšou (Carrie Bradshaw), koju tumači Sara Džesika Parker (Sarah Jessica), nikome ne bi trebao biti primarni cilj u životu.

- Realnost je takva da pronalaženje dečka možda nije vaš dugoročno najbolji ekonomski izbor. Muškarci na mnoge načine mogu biti opasni za žene. Nikad ne govorimo o tome, ali to je nešto o čemu žene moraju razmišljati: možete učiniti puno manje kad se morate osloniti na muškarca. Televizijska serija i poruka na kraju nisu bile previše feministične, ali to je televizija, to je zabava. Zato ljudi ne bi trebali temeljiti svoj život na televizijskim serijama - rekla je Bušnel.

Originalna serija nastala je prema njenoj istoimenoj knjizi, u kojoj su okupljene autoričine kolumne temeljene na njenom životu. Daren Star (Darren Starr) dobio je TV prava i pretvorio knjigu u uspješnu seriju prikazivanu od 1998. do 2004. godine na HBO-u, uz dva igrana filma.



Javna svađa

"Seks i grad". Agencije

Bušnel je također govorila o novoj seriji“ And Just Like That“..., koja će premijeru imati u decembru na HBO-u Max, u kojoj se prijateljstvo Keri (Carrie), Mirande, koju igra Sintija Nikson (Cynthia Nixon) i Šarlote (Charlotte), tumači je Kristin Dejvis (Davis), odvija u njihovim pedesetim godinama života.

Zvijezda „Seksa i grada“ Kim Katral (Cattrall) neće se pojaviti u seriji nakon velike javne svađe sa Sarom Džesikom Parker.

Bušnel podržava njenu odluku:

- Jako volim Kim, ali čini se da želi raditi neke druge stvari. Možda više ne želi biti taj lik.


Bušnel: HBO će zaraditi

Bušnel kaže da je nije iznenadilo to što je HBO Max odlučio oživjeti seriju.

- HBO će zaraditi na tome. Iskoristit će to koliko god može - kaže Bušnel.

Priznala je da ne zna nikakve detalje o novim pričama i dodajući da će gledati novu seriju.

- Naravno da ću je gledati... I nadam se da će trajati šest sezona - kaže Bušnel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.