SUDBINE

Marinko Rokvić bolestan, bori se s bakterijom

Mnogi su me zvali da idem da nastupam, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga

Marinko Rović. Arhiva

Republika.rs/Avaz.ba

22.10.2021

Marinko Rokvić, navodno, je u teškom zdravstvenom stanju i već neko vrijeme se bori sa bakterijom koja mu je napala organizam. Rokvić jedva priča, a sve nastupe je otkazao dok se ne izliječi, prenose mediji u Srbiji.

Situaciju dodatno pogoršava i to što je pjevač imao operaciju ciste, krajem prošle godine, a zatim se zarazio i koronavirusom. Sve to ga je u potpunosti iscrpilo.

- Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Ko zna kada će ovaj virus proći, to niko ne zna, pa ni ja. Međutim, poslije korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mjesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje. 

Marinko Rović. Arhiva

Mnogi su me zvali da idem da nastupam, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga. Supruga je tu uz mene, sinovi također. Nisam sad u stanju da pričam, jedva govorim, čujete. Ako možete da me pozovete dok prođe sve ovo, molim vas. Nešto sam stavio u usta i ne mogu dalje da pričam. Zato vas molim da ovaj intervju pomrerimo za neko drugo vrijem. Moramo sačekati da ovo prođe, pa kada se oporavim, da lijepo pričamo, izvinite - govori Rokvić za "Srpski telegraf" i "Republika.rs"



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.