DRUŠTVENE MREŽE

Holivud u šoku: Reakcije nakon pogibije snimateljice Haline Hačins, kolegica brani Boldvina

Reditelj Džejms Gan priznao kako je njegov najveći strah upravo vezan uz to da će neko poginuti na snimanju nekog njegovog filma

Alek Boldvin. Agencije

L. S. R.

22.10.2021

Društvene mreže gore nakon tragedije koja se dogodila u Novom Meksiku na snimanju najnovijeg filma Aleka Boldvina (Alec Baldwin) "Rust", kada je život izgubila Halina Hačins (Halyna Hutchins), dok je reditelj Džoel Souz (Joel) teško povrijeđen.

Tokom snimanja jedne od scena Boldvin je ispalio metke iz pištolja, koji je bio namijenjen za snimanje, i  nije smio sadržavati prave metke.

Reakcije holivudskih glumaca, reditelja i ostalih članova filmske industrije nije trebalo dugo čekati.

Glumac Elija Vud (Elijah Wood) napisao kako je smrt  Halin Hačins "apsolutno prestrašna", dok je reditelj Džejms Gan (James Gunn) priznao kako je njegov najveći strah upravo vezan uz to da će neko poginuti na snimanju nekog njegovog filma.


Halina Hačins. Agencije

Glumac Pol Šer (Paul Scheer) nesreću je nazvao "većom od tragedije, jer na setu postoje mnoga pravila kojima se treba upravo osigurati da do takvog čega nikada ne dođe".

- Ne mogu ni shvatiti kako je to moguće. Toliko je ljudi moralo biti nemarno da do toga dođe. Ovo je zločin. Halina je bila nevjerovatno talentovana. Muka mi je - napisao je Šer.

Oglasila se i Boldvinova bivša kolegica, glumica Debra Mesing (Messing), koja je odmah stala u njegovu odbranu i rekla da je riječ o velikoj nesreći.

- Predan mu je rekvizit u ruke. Koristio ga je u sceni, a onda je došlo do katastrofalnog događaja u kojem je Halina izgubila život, a Džoel Souza povrijeđe. Molim se za sve njihove porodice - poručila je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.