TOKOM PROTESTA

Uhapšena poznata glumica, sve najavila na Instagramu

Alisa Milano protestvovala ispred Bijele kuće

Alisa Milano. Agencije

Avaz.ba

22.10.2021

Policija u Vašingtonu uhapsila je glumicu Alisu Milano (Alyssa) dok je protestvovala ispred Bijele kuće, tražeći izmjene oko prava glasa.

- Upravo sam uhapšena dok sam protestvovala i tražila od Bajdenove (Biden) administracije i Senata da iskoriste svoje pravo i zaštite pravo glasa. Stanite uz mene i recite glasno Senatu i Bijeloj kući da ta prava moraju imati svi, bez obzira na to gdje žive -  napisala je glumica na svom Instagram profilu.


Alisa Milano. Instagram

Policija je glumicu prvo upozorila da se zajedno s članovima Udruženja "People for the American Way" mora skloniti s tog područja, inače će ih morati uhapsiti po zakonu koji zabranjuje okupljanje gomile i zauzimanje ulica i pločnika.

Inače, glumica je prije protesta najavila kako bi mogla biti uhapšena.

- Danas ću riskirati hapšenje jer je u posljednjih godinu dana uvedeno 425 zakona kojima se ograničava pravo glasa - rekla je Milano u snimci objavljenoj na Twitteru.

Milano je od ranije poznata po svom političkom aktivizmu, a 2019. govorila je o svom iskustvu pobačaja u znak protesta protiv restriktivnih zakona koje je nazvala "napadom na ženska tijela".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.