POSLJEDNJI OPROŠTAJ

Boldvin prisustvovao komemoraciji ubijene Hatčins, sreo se s njenim suprugom i sinom

Ovaj posljednji oproštaj od mlade direktorice fotografije održan je u krugu prijatelja i porodice u Santa Feu u Novom Meksiku

Boldvin u društvu porodice Hatčins. Agencije

Fu. M.

24.10.2021

Glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) prisustvovao je privatnom memorijalu za Halinu Hatčins (Halyina Hutchins), direktoricu fotografije koju je slučajno ubio u četvrtak nakon što je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je, prema svemu sudeći, greškom napunjen pravim mecima.

Boldvin je komemoraciji prisustvovao uz supruga i sina stradale Hatčins.

Ovaj posljednji oproštaj od mlade direktorice fotografije održan je u krugu prijatelja i porodice u Santa Feu u Novom Meksiku, piše New York Post.

Boldvin se nakon ovog tragičnog događaja oglasio i na Twitteru, navodeći da je shrvan zbog svega što se dogodilo te da je podrška suprugu i sinu ubijene.

Boldvin prisustvovao komemoraciji. Agencije

Izbezumljen je u više navrata tokom ispitivanja pitao zbog čega mu je dat pištolj s pravim mecima te da mu se to tokom karijere nikada nije desilo, stoji u policijskim izvještajima.

Podsjećamo da se sve ovo desilo na snimanju scene za film “Rust” u jednoj improvizovanoj crkvi u Santa Feu. Boldvinu je pištolj dao pomoćnik reditelja navodeći da je “hladan” što je podrazumijevalo da je siguran te da u njemu nema bojnih metaka.

Boldvin nakon stravičnog događaja. Agencije

Policija je istakla i to da pomoćnik režisera nije znao zapravo da su u pištolju pravi meci.

To je postalo jasno nažalost nakon što je Hatčins (42) ustrijeljena u grudi, a njen kolega reditelj Džoel Souza (Joel) koji se nalazi iza nje je ranjen.

Souza je pregledan u bolnici, sanirana mu je povreda ramena i pušten je na kućno liječenje.

Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svi koji su se nalazili na setu šokirani su ovim događajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.