ČETIRI GODINE OD SMRTI

Inicijativa građana da Donna Ares u Bihaću dobije spomenik i ulicu

Prije par dana održana je manifestacija „Jesen na gelenderima“ i postavljena je improvizirana statua moje kćerke u parku, izjavila je Kolaković – Čaušević

L. Karahmet - Pujagić

Drugog oktobra obilježena 4. godišnjica od smrti Donne Ares

Foto: Agencije


Nakon što je 2. oktobra obilježena 4. godišnjica od smrti  Donne Ares, u Bihaću su pokrenute inicijative da prerano preminula, kantautorica pravog imena Azra Kolaković, dobije spomenik i ulicu. Ovo je za portal „Avaza“ potvrdila i njena majka Ajka Kolaković-Čaušević.

-    Prva inicijativa je da Donna dobije spomenik u svom rodnom gradu. Prije par dana održana je manifestacija „Jesen na gelenderima“ i postavljena je improvizirana statua moje kćerke u parku i još četiri ugledna građana ovog kantona, među njima je Branko Ćopić i Boško Marjanović -   izjavila je Kolaković – Čaušević.

  • Improvizirana statua Donne Ares u Bihaću

    Improvizirana statua Donne Ares u Bihaću

    Foto: Facebook


Ona je dodala da je još jedan prijedlog u proceduri.

-    Organizacija "Glas žene" podnijel je inicijativu da pet uglednih žena dobije svoju ulicu u Bihaću, među njim je najmlađa Donna Ares, jer je ostavila pečat širom regiona i Bihać je asocijacija na nju – govori Kolaković-Čaušević i dodaje da ljudi iz cijelog svijeta daju podršku ovim inicijativama.

Na Facebouku je također pokrenuta grupa pod nazivom „Podrška za postavljanje statue naše Donne Ares (Azre Kolaković)“.

NA VRH

Podijeli članak na