SVJEDOČENJE

Vanesa Brajant pokušala nazvati supruga, a na telefonu su iskakale obavijesti: "RIP Kobi"

Supruga Kobija Brajanta tuži Odjel šerifa okruga Los Anđeles za emocionalnu bol i nemar tokom istrage

Kobi i Vanesa Brajant. Agencije

L. S. R.

26.10.2021

Vanesa Brajant (Vanessa Bryant) prisjetila se trenutka kada je saznala da su njen suprug Kobi Brajant (Kobe) i njihova 13-godišnja kćerka Điana (Gianna) poginuli u padu helikoptera prošle godine.

Tragedija se dogodila u januaru 2020. godine, u kojem je stradalo još sedam osoba, a svi su putovali na košarkašku utakmicu.

Vanesa, koja tuži Odjel šerifa okruga Los Anđeles za emocionalnu bol i nemar tokom istrage, otkrila je tokom davanja iskaza da je prije nego što ju je iko  obavijestio o smrti članova porodice, prvo saznala za tu vijest preko društvenih mreža.

Vanesa je tužbu podniela u septembru prošle godine nakon što je objavljeno da su službenici prve pomoći navodno dijelili neovlaštene i uznemirujuće fotografije ljudskih ostataka snimljenih na mjestu nesreće.



Vanesa i Kobi Brajant. Agencije

U odgovoru na tužbu advokati su ustvrdili da fotografije "nisu dane medijima i nisu objavljene na internetu".

Prisjećajući se jutra nesreće, Vanesa je rekla da joj je njihova porodična asistentica prva rekla da se dogodila nesreća s petero preživjelih.

Asistentica nije imala vijesti o stanju Kobija i Điane te je obavijestila Vanesu o nesreći oko 11.30 sati, što je bilo otprilike u isto vrijeme kada je TMZ javno objavio vijest o Kobijevoj smrti.

- Pitala sam je jesu li Điana i Kobi dobro. I rekla je da nije sigurna. Nije znala. Držala sam telefon, jer očito sam pokušavala nazvati svog muža, a sve te obavijesti počele su iskakati na mom telefonu: "RIP Kobi" - rekla je Vanesa na svjedočenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.