CURE NOVI DETALJI

Objavljena posljednja fotografija sa seta na kojem je Boldvin ubio snimateljicu

Vlasti Novog Meksika istražuju šta je dovelo do smrti direktorice fotografije, koju je upucao Boldvin dok je uvježbavao scenu

Posljednja fotografija sa seta filma "Rust". Facebook

L. K. P.

27.10.2021

Prije nekoliko dana na Facebooku je objavljena fotografija koja prikazuje posljednje trenutke na setu filma "Rust" prije nego što je došlo do strašne tragedije.

Snimajući vestern "Rust" u državi Novi Meksiko glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) prije šest dana nesretnim slučajem ustrijelio je direktoricu fotografije Halinu Hačins (Halyna Hutchins), u incidentu koji se rijetko događa na filmskom setu. Reditelj Džoel Souza (Joel), koji je tada ranjen u rame, dobro se oporavlja.

Fotografiju sa snimanja objavio je električar na setu, Serdž Sventoj (Serge), napisavši da je riječ o posljednjoj fotografiji s Halinom na snimanju.

Čini se da je fotografija nastala unutar crvene crkve na filmskoj lokaciji u Novom Meksiku. Na fotografiji nekoliko članova filmske ekipe stoji oko Boldvina, koji je u kostimu. Halina je okrenuta leđima na fotografiji. Na glavi ima kapu i slušalice. Licem je okrenuta prema Boldvinu koji je pucao, a leđima prema osobi koja snima fotografiju.

U međuvremenu je Svetnoj u nedjelju na Facebooku napisao da je Hačins poginula zbog "nemara i neprofesionalnosti".



Hačins: Izgubila život nesretnim slučajem. Agencije

- Stajao sam pokraj Haline u trenucima fatalne pucnjave u kojoj je izgubila život. Držao sam je na rukama dok je umirala. Njena krv bila je na mojim rukama. Za njenu smrt kriv je nemar osobe koja je trebala provjeriti oružje, a nije to napravila, osobe koja je trebala prijaviti da je na setu napunjeno oružje, osobe koja je trebala provjeriti oružje prije nego što je stiglo na set. Rezultat svega toga je smrt čovjeka, napisao je u emotivnoj objavi.

Policija nije potvrdila navode koje je iznio Svetnoj, niti je do današnjeg dana bilo službenih podataka o nemaru na setu.

Vlasti Novog Meksika istražuju šta je dovelo do smrti direktorice fotografije, koju je upucao Boldvin (63) dok je uvježbavao scenu.

CNN je objavio šta se točno događalo na setu, iz minute u minutu, a podatke temelji na pozivima na broj 911 i policijskom izvještaju.


Filmska ekipa Rusta upravo se bila vratila s ručka kada se dogodilo krvoproliće. Jutra su najčešće započinjala doručkom u 6 sati i 30 minuta, ali taj dan su kasnili s rasporedom. Snimateljska ekipa koja je brojala šest osoba nedavno je dala otkaz. Bili su nezadovoljni plaćama i smještajem te je stigla nova ekipa.


Zanimljivo je i svjedočenje anonimnog izvora da su oružje kojim je Alek Boldvin slučajno ubio snimateljicu članovi filmske ekipe koristili samo nekoliko sati ranije kako bi, iz čiste razonode, pucaju na limenke piva.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.