SRBIJA

Miroslav Aleksić danas prvi put na sudu zbog optužbi za silovanja

Pripremno ročište bit će zatvoreno za javnost

Miroslav Aleksić. Agencije

A. Ka. / Blic.rs

28.10.2021

Pred Višim sudom u Beogradu danas će u 10 sati biti održano pripremno ročište vlasniku škole Miroslavu Aleksiću, optuženom za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva također kvalifikovana u produženom trajanju.

Pripremno ročište bit će zatvoreno za javnost, a Aleksić će se prvi put kratko izjasniti o krivici, piše Blic.

- Optuženi Miroslav Aleksić danas će na priprenom ročištu biti obaviješten o svojim pravima i bit će upitan da li ih razumije, da li je primio optužnicu i kako se izjašnjava povodom nje - kaže Jugoslav Tintor koji u ovom slučaju zastupa žrtve Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

Poslije pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da dođe sa nanogicom, iz kućnog pritvora, bit će zakazan početak suđenja.

Miroslav Aleksić, podsjetimo, bio je uhapšen 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume, prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, optužbema se pridružila Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge njene koleginice.

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična djela.

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine. Otkriven je kada ga je pet hrabrih djevojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji i ispričale kroz kakav su pakao prolazile dok su pohađale časove glume u Aleksićevoj školi glume.

Zbog ovih djela Krivičnim zakonikom njemu je zaprijećena kazna od pet do 15 godina robije, odnosno od dvije do 10 godina zatvora.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.