KAD GLUMAC VOLI

Žena koju Rade Šerbedžija voli 30 godina

Lenka na moje koncerte ne dolazi jer ima tremu zbog mene, nema tremu kad glumim, ali kad pjevam, ima tremu, izjavio je Šerbedžija

Šerbedžija i Udovički: Vjenčali su se kada je on imao 43, a ona 23 godine. Agencije

L. K. P.

30.10.2021


Rade Šerbedžija tri decenije je u braku s rediteljicom Lenkom Udovički.

Od kada su se 1990. godine upoznali u Subotici, bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Vjenčali su se kada je on imao 43, a ona 23 godine.

Ove godine, za godišnjicu njihove ljubavi, Rade je supruzi poslao emotivnu poruku.

-Večeras je 30. godišnjica Lenkinog i moga vjenčanja… Vjenčali smo se u Beogradu 29. 6. 1991. godine… Mijenjali smo gradove i države. Rodili smo troje djece. Napravili smo sopstveni teatar na najljepšem otoku na jadranskom moru. Imamo divnu porodicu. Imamo i dovoljno pravih prijatelja. I još se čvrsto držimo za ruke, objavio je Šerbedžija na Facebooku.




Udovički i Šerbedžija: Od kada su se 1990. godine upoznali u Subotici, bilo je jasno da su stvoreni jedno za drugo. Agencije

On je i nedavno govorio o njihovim zajedničkim 30 godina.

- I još ću 30. S njom nikad nije dosadno. Lenka na moje koncerte ne dolazi jer ima tremu zbog mene, nema tremu kad glumim, ali kad pjevam, ima tremu… Hoće se zabuniti, hoće iz ritma ispasti, pa reko, šta ako ispadnem iz ritma, ja pjevam, oni me prate, kazao je Šerbedžija nedavni za hrvatske medije.

A Lenka je svojevremeno govorila da, kada su se 1990. godine upoznali, da je nije impresionirala popularnost 20 godina starijeg Šerbedžije. Naprotiv, to ju je jako odbijalo, ali na kraju je to odbijanje i privuklo.

-Oduvijek su mi se sviđali muškarci koji su stariji od mene, koji imaju više životnog iskustva. Sve je išlo vrlo brzo iako nisam očekivala da će se razviti u ljubavnu vezu, govorila je Udovički.

Iz prvog braka glumac ima sina Danila i kćerku Luciju, a sa Lenkom kćerke Ninu, Vanju i Milicu.

Rođena Beograđanka, Lenka je svjetski poznata pozorišna i operska režiserka i glumica. Umjetnička je direktorka pozorišta Ulisis sa Briona i suosnivačica odsjeka za glumu na Riječkom univerzitetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.