POTRESAN VIDEO

Alek Boldvin stao pred kamere i govorio o tragediji na setu: Ta žena bila je moja prijateljica, bili smo ekipa

Glumac je u stalnom kontaktu s porodicom preminule Hajline Harčins i rekao je da su jako zabrinuti zbog njenog sina, koji ima devet godina

Boldvin nakon što je ispitan u policiji na dan pucnjave. Arhiv

N. Aj.

31.10.2021

Alek Boldvin (Alec Baldwin) prvi put je pred kamerama govorio o deševanju na setu filma "Rust" kada je ubio snimateljicu Halinu Hatčins (Halyna Hutchins) i ranio reditelja Džoela Souza (Joel).

Potresen i uzdrman, stajao je sa strane, pored ceste Boldvin dok je odgovarao na pitanja novinara. Uz njega je bila i supruga Hilaria, podrška u najtežim danima glumčeve karijere.

O detaljima istrage, kako je odmah rekao, ne smije govoriti.

Ona je bila moja prijateljica. Na dan kad sam došao snimati film u Santa Fe odveo sam je na ručak s ostalim producentima. Bili smo jako dobra ekipa i onda se sve ovo dogodi - rekao je glumac.

Slaže se da bi dobro ukloniti pravo oružje iz holivudske produkcije.

- Trebalo bi čim više limitirati korištenje pravog oružja i to je nešto što ću zagovarati - dodao je.

Glumac je u stalnom kontaktu s porodicom preminule Hajline Harčins i rekao je da su jako zabrinuti zbog njenog sina, koji ima devet godina.

- Postoje incidenti na setovima, ali ništa ovakvo. Šansa za ovo je jedan naprema trilijun da se dogodi. Produkcija se neće nastaviti - zaključio je potreseni Boldivin.

Video možete pogledati OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.