ISKRENO

Suzana Mančić : Kao "Loto djevojka" bila sam smiješno plaćena

Moja prva emisija je prošla nijemo

Suzana Mančić. Arhiva

L. S. R.

2.11.2021

Suzana Mančić  u jednoj TV emisiji kazala je kako je imala lijepo detinjstvo, ali da joj je nedostajao stariji brat. 

- I da imam starijeg brata, to sam oduvijek željela, bila sam ubijeđena da bi me on čuvao i pazio, i da bi mogla da se mirne duše zaljubljujem u njegove drugove - govori Suzana.

Otkrila je i kako je počela njena karijera pjevačice.

- Bila sam na turneji sa Mikijem Jevremovićem, pjevala sam mu prateće vokale. Tako je počela moja solistička karijera. A u svijet televizije sam ušla i sama ne znam kako. Svaka televizija je tada imala omladinski program, pa i redakciju. Mene su poslali na Subotički festival, tu sam osvojila nagradu i tako je krenulo. Snimila sam "Ogledalce, ogledalce" - prisjetila se Suzana.


Suzana Mančić. Arhiva

Dotakla se i svoje karijere "Loto devojke", po čemu je mnogi i danas pamte.

- Završila sam prvu godinu fakulteta lako, druga već teška, treća katastrofa! Nosila sam knjige u Australiju, u Ameriku, ali džaba, ne možeš i da učiš i da nešto vidiš, ali sam odlučila da završim fakultet. Zvali su me i s tadašnje televizije "Beograd" da dođem, kažu: "Dođi, imamo nešto za tebe!" .Na kraju odem, objašavali su oni meni šta je Loto, nisam ni znala šta je. Oni su mi rekli da samo treba da se nasmiješim i pokažem broj, ali ja sam mislila da sam tada već popularna, da sam zvijezda i htjela sam nešto da pričam, međutim, nisu mogli da me ozvuče jer je bubanj bio previše bučan. Ali su to već od naredne emisije sredili, a moja prva emisija je prošla nijemo. Mislila sam da će to biti zezanje, ko će to da gleda, ali to je bila prava senzacija. Bila sam smiješmo plaćena, jer je televizija plaćala po minuti, ali su me stalno zvali kad god se nešto izvlačilo, bila sam popularna. To je trajalo četiri godine, ali nije mi žao što sam otišla - rekla je Suzana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.