NAJBOLJE PRODUKCIJE

U Kamernom teatru festival RUTA, stiže i Rade Šerbedžija

Festival će biti održan od 7. do 13. novembra

Rade Šerbedžija. Avaz

Piše: L. S. R.

3.11.2021

Kamerni teatar 55 domaćin je regionalnog festivala "RUTA Grupa Triglav"od 7. do 13. novembra. Predstavit će se najbolje produkcije pet prestižnih pozorišta iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.

- "RUTA Grupa Triglav" festival će 7. novembra svečano otvoriti dogradonačelnica grada Sarajeva, Anja Margetić, i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a tu večer će se izvesti kultna predstava Kamernog teatra 55 „Schindlerov lift“ u režiji Kokana Mladenovića.



„Schindlerov lift“ na otvaranju. Avaz

 Dramski teatar Skoplje će se predstaviti sarajevskoj publici 9. novembra predstavom „Karmen“, u režiji Dejana Projkovskog u Kamernom teatru 55. Kazalište Ulysses će 10. novembra na sceni BKC-a izvesti predstavu „Tko se boji Virginije Wolf?“, u režiji Lenke Udovički, u kojoj igra Rade Šerberdžija. Gradsko pozorište Podgorica 11. novembra izvodi predstavu „Don Kihot“ po motivima Miguela de Cervantesa, u režiji Andraša Urbana u Pozorištu mladih. Beogradsko dramsko pozorište će 12. novembra izvesti predstavu „Zelena čoja Montenegra“, u režiji Nikite Milivojević u Kamernom teatru 55. Festival će zatvoriti Mestno gledališče ljubljansko sa predstavom „Iskoristi me pa odbaci“, u režiji Gregora Grudena, 13. novembra - poručuju iz Kamernog tetara.

"RUTA Grupa Triglav" festival predstavlja mrežu partnerskih pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcija, kako između profesionalaca iz pozorišne struke, tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanje s recentnom pozorišnom produkcijom iz susjednih zemalja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.