POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA

Mahir Mulalić za "Avaz": Zbog žena se pišu pjesme, zbog njih se dokazujemo

Svi mi imamo sive dane, ali smatram da ni pod koju cijenu ne treba klonuti

Mahir Mulalić. Arhiva

Piše: A. Hodžić

6.11.2021

Pobjednik muzičkog šoua “Zvezde Granda” Mahir Mulalić iz Gračanice nedavno je objavio svoju prvu pjesmu “Đerdan”.

Mladi pjevač je za “Avaz” podijelio utiske o reakcijama publike, govorio je o radu s čuvenim makedonskim producentom te o tome kada će nastupiti u bh. prijestonici.

Mahir iza sebe ima težak period, jer mu je, nažalost, u vrijeme takmičenja preminula majka. Ipak se pred kraj vratio u takmičenje i pobijedio.


Mahir Mulalić. Promo

Druga pjesma

- Prezadovoljan sam reakcijama na “Đerdan”. Dobio sam odličan odgovor od publike i drago mi je da su osjetili emociju koju sam dao ovoj pjesmi. Mnoge kolege su mi se javile i pružile podršku. Pjesma im se mnogo dopada.

Na pjesmi je radio i čuveni makedonski producent Darko Dimitrov.

- Rad s Darkom je prošao odlično. Inovacije koje je imao tokom rada su fascinantne i raduje me što je upravo on radio aranžman za moju prvu pjesmu.

Koji su Vaši naredni koraci?

- Trenutno promoviram svoju prvu pjesmu. Imam mnogo planova i sve ide kako treba, hvala Bogu. Već sam se uveliko bacio u potragu za drugom pjesmom, ali smatram da to sve treba ići polako.

S kojom pjevačicom biste voljeli ukrstiti glas u duetu?

- Zaista još ne razmišljam o duetu. Ako se desi prava pjesma za duet, zašto da ne.

Planirate li nastup u Sarajevu?

- Mnogo je nezahvalno planirati nastupe u ovim trenucima. Pandemija je i dalje tu, ali Sarajevo veoma volim i želio bih uskoro zapjevati i pred sarajevskom publikom. To je grad u kojem imam dosta prijatelja, kolega i mogu reći da sam u njemu započeo svoju muzičku priču.

Sudbina pobjednika

Imate sve više ženskih fanova, čemu svjedoče brojne stranice na društvenim mrežama. Koliko Vam prija da budete miljenik žena i nosi li to određeni pritisak sa sobom?

- Meni veoma imponira što sam miljenik žena. Zbog žena se pišu pjesme, zbog njih se dokazujemo svima na neki način, tako da bez ženske ljubavi sve ovo ne bi bilo moguće.

Šta Vas pokreće u životu, kako se nosite s danima koji su nekad obojeni sivilom?

- Pokreće me to da mi nikad nije dosadno. Odlično se snalazim. Svi mi imamo sive dane, ali smatram da ni pod koju cijenu ne treba klonuti.

Mnogi pobjednici „Zvezda Granda“ danas „žive“ u tabloidima. Koliko je teško ostati svoj na estradnom nebu?

- Ja sam još na početku. Meni je veoma stalo da svaki otpjevani stih uljepša ili probudi emociju kod nekoga. Ne razmišljam o sudbinama pobjednika koliko razmišljam o usavršavanju samog sebe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.