KANADSKA ZVIJEZDA

Zabranjena ljubav koja je pobjedila sve prepreke: Životna priča jake i neustrašive Selin Dion

Voljela je samo jednog muškarca i prošla fascinantan put od siromašne djevojčice podizane uz trinaestoro braće i sestara do svjetski poznate zvijezde, od ružnog pačeta do zgodne žene

Azra

Selin Dion

Foto: AGENCIJE


Kako je opisala u autobiografiji „My Story, My Dream“, imala je sretno djetinjstvo puno ljubavi. Rodila se 30. marta 1968. kao najmlađe, 14. dijete Ademara i Tereze Dion u mjestu Šarlemanj, tridesetak kilometara istočno od Montreala. Otac porodice Dion bio je mesar, majka domaćica i držali su lokalnu gostionicu.

Porodica nije bila imućna, a kad je Tereze Dion saznala da je trudna 14. put, nije bila najsretnija osoba na svijetu.

– Kad je moja majka saznala da je trudna sa mnom, nisam bila dio njenih planova. Moje rođenje bilo je neželjeno i neočekivano. Do tada je moja majka podigla već trinaestoro djece. Bila je domaćica 20 godina. Dvoje najmlađe djece trebalo je te godine da krenu u školu i mislila je da će moći malo da putuje, pronađe posao. Pitala je sveštenika da li smije da koristi kontracepciju, na šta joj je on rekao da ne smije. Moja je majka bila bijesna, kao i ja kada mi je to ispričala. Ali dugujem život tom svešteniku – otkrila je Celine koja je od samog početka bila mezimica porodice i već odmalena svjesna da je dobila nesvakidašnji muzički talenat.

Prije desetak godina bila je najbolje plaćena pop pjevačica na svijetu, a i danas može da se pohvali bogatim bankovnim računom. Voljela je samo jednog muškarca i prošla fascinantan put od siromašne djevojčice podizane uz trinaestoro braće i sestara do svjetski poznate zvijezde, od ružnog pačeta do zgodne žene.

Njenu životnu priču pročitajte OVDJE.

Više o temi Celine Dion

ZVIJEZDA OTKRILA
Čiju žvaku Adel ima uokvirenu na zidu
PRIKAZ ŽIVOTA I KARIJERE
Selin Dion snima dokumentarac o svom životu
NA VRH

Podijeli članak na