TRAGEDIJA

Devetogodišnji dječak deseta žrtva koncerta Trevisa Skota

Ezra Blount iz Dalasa, doveden je u bolnicu tokom noći u kojoj se održavao Astroworld Music Festival u Hjustonu, bez moždane aktivnosti

Ezra Blount imao devet godina. Agencije

L. K. P.

15.11.2021


Dječak, koji je imao devet godina, deseta je žrtva stampeda do kojeg je došlo na koncertu repera Trevisa Skota (Travis Scott) prije dvije sedmice u američkoj državi Teksas, javlja Anadolu Agency (AA).

Ezra Blount iz Dalasa, doveden je u bolnicu tokom noći u kojoj se održavao Astroworld Music Festival u Hjustonu, bez moždane aktivnosti.

Njegov otac, u objavi na "GoFundMe" stranici, otvorenoj kako bi platio medicinske troškove liječenja sina, naveo je da je Ezra sjedio na njegovim ramenima, te da se izgubio u masi tokom stampeda. Njegov otac je izgubio svijest, a kada se osvijestio tražio je sina i shvatio da je dječak već u bolnici. Ezrina porodica tvrdi da je dječak "udaran, pregažen i gotovo smrvljen na smrt".


Ezrina porodica tvrdi da je dječak "udaran, pregažen i gotovo smrvljen na smrt". Agencije

Porodicu Blount zastupa istaknuti advokat za građanska prava Bendžamin Kramp (Benjamin Crump) i traži najmanje milion dolara odštete.


U stampedu do kojeg je došlo dok je nastupao reper Trevis Skot, povrijeđene su stotine ljudi, više od deset ih je još u bolnici. U toku je kriminalistička istraga, a pod lupom inspektora su promoter koncerta Live Nation Travis Scott.


Nakon smrti devete žrtve Astroworlda, studentice Barti Šahani (Bharti Shahani), prošle sedmice, advokat porodice Džejms Lasiter (James Lassiter) najavio je podnošenje tužbe za smrt od 20 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.