JOŠ TRAJE ISTRAHA

Scenarij za "Rust", na čijem je setu Alec Boldvin ubio snimateljicu, nije predviđao pucanje iz pištolja

Navodi se da je scenarij zahtijevao tri čvrsta snimka kamerom za scenu - jednu Boldvinovih očiju, druga je mrlja krvi, a treća Boldvinov torzo dok je spušta ruku do futrole i izvadi pištolj

Alec Boldvin nakon pucnjave na setu. Twitter

Avaz.ba

17.11.2021

Član ekipe koji je radio na filmu “Rust” prošlog mjeseca rekao je u tužbi da scenario nikada nije zahtijevao pucanje iz pištolja tokom scene probe s Alekom Boldvinom (Alec Baldwin), navodi "Hollywood Reporter".

Podsjećamo, glumac je ubio snimateljicu i ranio reditelja kada je pištolj, napunjen pravim metkom, opalio na setu.

Tužbu je u srijedu u Los Anđelesu podnijela Mami Mičel (Mamie Mitchell), koja je bila supervizor scenarija za niskobudžetni vestern koji se snimao u Novom Meksiku. Poziva Boldvina i filmske producente.

Mičel tvrdi da je izvršen napad, namjerno nanošenje emocionalnog stresa i namjerno nanošenje štete, objavio je "Hollywood Reporter" danas, pozivajući se na kopiju sudskih dokumenata do kojih je došao.

Mičel i njen advokat Gloria Alred (Allred) trebali su održati konferenciju za novinare u Los Anđelesu.

Ovo je druga tužba koja je pokrenuta zbog pucnjave. Vlasti Santa Fea i dalje istražuju i nije podignuta krivična prijava. 

Navodi se da je scenarij zahtijevao tri čvrsta snimka kamerom za scenu - jednu Boldvinovih očiju, druga je mrlja krvi, a treća Boldvinov torzo "dok je spušta ruku do futrole i izvadi pištolj. U scenariju nije bilo ničega o tome da pištolj ispali optuženi Boldvin ili bilo koja druga osoba - navodi se u tužbi.

Boldvin i producenti filma nisu bili odmah dostupni za komentar.


Snimateljica Hajlina Matčins (Halyna Hutchins) ubijena je 21. oktobra, a reditelj Džoel Suoza (Joel) je ranjen kada je Boldvinov pištolj za koji je rečeno da je siguran ispaljen sa pravim metkom, rekli su istražitelji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.