KALIFORNIJA

Megan Markl u velikom intervjuu prvi put otkrila zašto se miješa u politiku

Gledajte, sigurno postoji presedan u porodici mog muža, u kraljevskoj porodici da se ne bave politikom, kazala je Markl

Megan Markl. Printscreen

Fu. M.

18.11.2021

Iako često nailazimo na njene izjave i istupe u javnosti, vojvotkinja od Suseksa i supruga princa Harija (Harry) Megan Markl (Meghan Markle) intervjue ne daje često i pomno bira gdje će i s kim progovoriti.

Ipak, u utorak se priključila online samitu New York Timesa gdje je napravila izuzetak i u dugom razgovoru progovorila o svom životu, svojim postupcima, ali i svojoj porodici. 

Vojvotkinja se od preseljenja odvažila progovarati o važnim pitanjima, a neka od njih su itekako zabranjena za članove kraljevske porodice.

Naime, predsjednički izbori najveći su izbori u SAD, a na iznenađenje svih, Megan Markl i princ Heri uključili su se u kampanju pozivanja građana na izlazak na birališta. Osim toga, nedavno je izazvala veliku buru u javnosti jer je javno tražila plaćeni porodični dopust kojeg SAD još uvijek nema.

- Iskreno, ne vidim ovo kao političko pitanje, rekla je i nastavila: 

- Gledajte, sigurno postoji presedan u porodici mog muža, u kraljevskoj porodici da se ne bave politikom, ali plaćeni dopust, s mog stajališta, je humanitarno pitanje. Moj muž je uvijek govorio: 'S velikom privilegijom dolazi velika odgovornost', ali čak i prije nego što sam imala bilo kakvu privilegiju u svom životu, kada su moj život i moj način života bili vrlo različiti, uvijek sam se samo zalagala za ono što je ispravno - zaključila je vojvotkinja po tom pitanju.

Megan i princ Hari. Agencije

Vojvotkinja se pritom prisjetila i djetinjstva kada je, ako bi nešto ugledala na televiziji što joj se činilo nepravedno i krivo, pisala pisma i zvala koga god treba kako bi ispravila.

- Pa sam o ovome pomislila: Pa, dopustite mi da napišem pismo i dopustite mi da podignem slušalicu i obavim nekoliko poziva i vidim mogu li pomoći. Meni se to čini kao stvarno očita i logična stvar koju moram učiniti, i sretna sam što to podržavam - naglasila je.

Megan je priznala da se osjeća “mnogo bolje oko svega” otkako se preselila u Kaliforniju, a također je podijelila iznenađujući detalj o svom privatnom životu: obožavateljica je online promotivnih kupona.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.