PLAVA KRV

Zašto je princeza Šarlin smještena na kliniku

Shvatila je da joj treba pomoć, ama je donijela odluku, a mi smo samo htjeli da nam to potvrdi, rekao je Albert

L. Karahmet - Pujagić

Šarlin od Monaka: Pati od duboke "iscrpljenosti, emocionalne i fizičke"

Foto: Agencije


Princeza Šarlin (Charlene) smještena je na klinici u kojoj se liječi od psihičkih i fizičkih problema. Ovu vijest potvrdio je njen suprug, princ Albert od Monaka.

Danima se izvještavalo o princezinom zdravstvenom stanju nakon njenog povratka u Monako nakon što je više od 10 mjeseci provela u Južnoj Africi.

Bračni problemi

- Shvatila je da joj treba pomoć. Sama je donijela odluku, a mi smo samo htjeli da nam to potvrdi. Znala je da se mora odmoriti i dobiti pravi medicinski tretman u ustanovi koja je daleko od Monaka, zbog privatnosti, rekao je princ Albert za „Peoples Magazine“.

Dodao je da njegova supruga pati od duboke "iscrpljenosti, emocionalne i fizičke". Također je demantirao brojne glasine i rekao da će oporavak sigurno trajati nekoliko sedmica.

  • Albert i Šarlin s djecom u Južnoj Africi

    Albert i Šarlin s djecom u Južnoj Africi

    Foto: Agencije


Komentirao je i bračne probleme o kojima se još uvijek nagađa.

- Vjerovatno ću to reći nekoliko puta, ali to nema veze s našim brakom. Želim vrlo jasno reći da nema problema u našem odnosu. Umjesto toga, nekoliko uzroka "koji su privatne prirode" doveli su do njenog stanja. Ona je fizički i emocionalno iscrpljena. Bila je preopterećena i nije mogla ispunjavati službene dužnosti, život općenito, pa čak ni porodični život, dodao je.

Princeza Šarlin imala je nekoliko operacija u Južnoj Africi.

- Nije dobro spavala nekoliko dana i uopće nije dobro jela. Izgubila je dosta kilograma, zbog čega je postala osjetljiva na druge potencijalne bolesti. Prehlada ili gripa ili čak Covid, nastavio je knez.

Nije korona

Međutim, odbacio je glasine da mu je supruga zaražena koronavirusom.

- Nije korona. I nema nikakve veze s rakom. A ako želite razgovarati o bilo kakvim drugim nagađanjima, to uopće nema veze s plastičnom - zaključio je Albert.

Iako je bilo najavljeno da će Šarlin odmah po povratku u Monako biti pratnja suprugu na službenom putu u Dubai to se ipak nije dogodilo. Umjesto nje u Dubai je otputovala Albertova sestra, princeza Stefani (Stephanie), i nakon toga su krenula nagađanja da je odnos Šarlin i Alberta daleko od dobrog, no izvori bliski palači su potvrdili da je razlog otkazivanja puta ipak drugačiji.

Šta poručuju fotografije

Otkako je otputovala u Južnu Afriku početkom godine, u medijima se špekuliralo da se iz tvrdnji da se ona ne vraća kući krije nešto više od navodne infekcije uha, grla i nosa o kojoj je PR služba princa Alberta obavijestila javnost. Pisalo se da je princeza Šarlin vrlo lošeg zdravlja, ali i da ne može više da tolerira suprugove preljube i vanbračnu djecu, a navodno su odnosi između njih toliko loši da se ona distancirala od njega po cijenu toga da ne provodi vrijeme s djecom Žakom i Gabrijelom. Albert i Šarlin, međutim, na svakoj od fotografija koje su nastale od početka ovih tračeva izgledaju sretno i zaljubljeno, baš kao i na fotografijama objavljenim nakon princezinog nedavnog povratka u Monako.

Više o temi Princeza Charlene

DOČEKALI JE SUPRUG I DJECA
"Najtužnija princeza na svijetu" vratila se u Monako
NA VRH

Podijeli članak na