MADE IN SARAJEVO

Novi projekt: Na sceni 45 izvođača, bosanski rok uz filharmoniju

Pjesme naših najvećih grupa i pjevača izvodit će Nermin Puškar, Aida Mušanović-Arsić, Adi Šoše, Maja Sar, Ivan Jelić...

U programu i hitovi legendarnog "Bijelog dugmeta". Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović

2.12.2021

Iz radionice idejnog tvorca uspješnih regionalnih priča „Indexi i prijatelji“ te „Sevdah u Lisinskom“ stiže novi muzički projekt - „Made in Sarajevo“.

Producent Tomislav Kašljević na ovaj način daje još jedan omaž muzičkoj sceni Bosne i Hercegovine i Sarajeva, koja je istinska riznica bisera.


Tomislav Kašljević. Avaz

„Dugme“, Čola...

Pjesme najvećih bh. grupa, koje su u dobroj mjeri oblikovale i muzičku scenu bivše Jugoslavije, izvodit će Nermin Puškar, Aida Mušanović-Arsić, Adi Šoše, Maja Sar i Ivan Jelić.

Oni će izvoditi hitove „Indexa“, „Bijelog dugmeta“, Merlina, Zdravka Čolića „Teške industrije“, Kemala Montena, „Ambasadora“, Plavog orkestra“, Harija Mata Harija, grupe „Cod“, Zabranjenog pušenja“ , „Crvene jabuke“ , „Valentina“ , „Bombaj štampe“ i drugih.

Prvi koncert, koji je zakazan 7. decembra u zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, već je skoro rasprodat. Najveći bh. hitovi pjevat će se uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

- Odrastao sam uz muziku „Indexa“ i „Bijelog dugmeta“. Kasnije sam, naravno, slušao sve te naše sjajne bendove i pjevače - ističe Kašljević.



Nešto drugačije

Ovo je projekt koji bi trebao trajati godinama, baš kao „Indexi i prijatelji“ te „Sevdah u Lisinskom“.

- Htio sam napraviti nešto drugačije, jer je uglavnom sve viđeno. Presjek je to bh. pop-rok scene do 90-ih godina. I to su zaista klasici koje želim sačuvati od zaborava. Da sam na dobrom putu, znao sam kada mi je Ranko Rihtman kazao da je oduševljen mojom idejom. On će biti jedan od dirigenata. BiH ima veliko muzičko blago i treba ga čuvati - kaže Kašljević, Bosanac s adresom u Hrvatskoj.

Napominje da je riječ o zaista velikom projektu, u kojem će na sceni biti čak 45 muzičara i izvođača.


Šta je sa Sarajevom

- Naravno da mi je cilj i volio bih ovaj projekt dovesti i u Sarajevo. Želio sam uspostaviti saradnju sa Sarajevskom filharmonijom i nadam se da ćemo se dogovoriti. U BiH je sve mnogo teže organizirati nego u Hrvatskoj ili Srbiji, ali ima pozitivnih znakova - govori Kašljević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.