ŽIVOT U ZLATNOM KAVEZU

Šesta supruga moćnog šeika: Kad ju je optužio za prevaru, pobjegla je koliko je noge nose u strahu za vlastiti život

Njen je bijeg privukao golemu medijsku pažnju

Azra

Princeza Haja

Foto: AGENCIJE


Cijeli svijet bio je dirnut sudbinom princeze Latife, kćerke vladara Dubaija, Muhameda Bin Rašida Al Maktuma, koja je na svaki način pokušala pobjeći iz svog zlatnog kaveza, no njen je pokušaj osujećen kad su je očevi ljudi pronašli na jahti u Indijskom oceanu, a da nije dobrovoljno pošla s njima pokazali su i njeni krikovi.

-Ubijte me ovdje, ustrijelite me! Samo me nemojte vraćati nazad, vrištala je kada su ju zarobili.

Iako je vlada Dubaija, koja je prema pisanju stranih medija princezu pronašla uz pomoć FBI-ja, tvrdila da je princeza bila oteta i da su je oni spasili i doveli kući. Međutim te je tvrdnje porekao video koji je Latifa uspjela snimiti u zatočeništvu.

-Taokinja sam. Ova vila je pretvorena u zatvor. Ne mogu ni izaći iz nje na svježi zrak. Svaki dan sam zabrinuta za svoju sigurnost i život, ispričala je princeza Dubaija u videu koji je snimila mobitelom koji je uspjela prokrijumčariti. Njen rođak Markus Esabri, koji živi u Engleskoj, rekao je u februaru ove godine za BBC da je prestala slati snimke prije šest mjeseci te da otada nije čuo ni riječ od Šeike (Sheikhe).

Nešto bolje u životu je prošla princeza Haja Bint al-Husain, bivša supruga Latifinog oca, koja je uspjela pobjeći na zapad, ali prošla je zaista teške prepreke da se konačno domogne slobode.

Kako je izgledao njen trnovit put do slobode pročitajte OVDJE.

NA VRH

Podijeli članak na