NAKON TRAGEDIJE

Objavljen cijeli intervju s Boldvinom: Neko je kriv za Halininu smrt, ja nisam

Samo je jedno pitanje koje treba odgovor, a to je kako je tamo završio pravi metak, ispričao je Boldvin

Alek Boldvin. Agencije

L. K. P.

3.12.2021


Sinoć je na televiziji ABC i njihovom YouTube kanalu objavljen cijeli intervju američkog glumca Aleka Boldvina (Alec Baldwin) u kojem tvrdi da on nije kriv za smrt snimateljice Haline Hačins (Halyna Hutchins) na setu filma "Rust".

-Samo je jedno pitanje koje treba odgovor, a to je kako je tamo završio pravi metak. Neko je stavio pravi metak u pištolj, metak koji nije trebao biti na setu. Neko je odgovoran za to što se dogodilo. Ne mogu reći ko je to, ali znam da nisam ja, ispričao je Boldvin.



Tvrdi da ne zna šta se dogodilo i kako je pravi metak završio na filmskom setu. Dodao je da je spreman napraviti što god je potrebno da se ovako nešto više nikad ne ponovi. Rekao je da se ne osjeća krivim za ono što se dogodilo.


-Ne. Ne. Možda bih se ubio da se osjećam odgovornim i to ne kažem olako. To sada stalno sanjam. Idem kroz svaki dan i proživljavam ga, onda se srušim na kraju dana. Emotivno kolabiram, rekao je Alek u intervjuu i dodao da ga je smrt snimateljice Haline Hačins dovela do toga da se upita želi li više snimati filmove te kako ne može zamisliti da više ikada snima neki film s oružjem.



-J**e mi se više za moju karijeru, rekao je glumac.


Novinar ga je pitao znači li to da je njegova karijera gotova, na što je Alek zaključio "da bi mogla biti".


Inače, u dijelu intervjua koji je objavljen u srijedu glumac tvrdi da nije povukao okidač pištolja.


-Gledajte, okidač nije bio povučen. Ja ga nisam povukao. Ne, ne i ne. Nikada ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao okidač. Nikada!, tvrdio je Boldvi i rekao kako mu nije jasno kako se pravi metak pojavio na snimanju vesterna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.