ISPOVIJEST NA INSTAGRAMU

Hana Hadžiavdagić -Tabaković: Cijeli rat sam provela u Sarajevu, jela sam ikar konzerve od kojih su i mačke umirale

S ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva

L. S. R.

Hana Hadžiavdagić -Tabaković

Foto: Instagram


Influencerica Hana Hadžiavdagić -Tabaković, Sarajka sa zagrebačkom adresom, na ovoj društvenoj mreži je govorila o svom djetinjstvu.

Prisjetila se svog odrastanja u opkoljenom Sarajevu, želeći poslati poruku sadašnjim generacijama kako bi shvatili u kakvom vremenu žive.

- Svakodnevno dobivam na desetine poruka moje Insta porodice o raznim pitanjima o mom liku i djelu… S obzirom da sam djevojčica razvedenih roditelja, imala sam dosta privilegija, dva ljetovanja, poklone s obje strane i naravno, puno ljubavi i pažnje. Mama Halida i otac Sead trudili su se oko mene, bili uzorni, ali ponekad i strogi roditelji - kazala je Hana.

  • Hana Hadžiavdagić -Tabaković

    Hana Hadžiavdagić -Tabaković

    Foto: Instagram


Također je dodala:

- Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo bilo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u historiji modernog ratovanja… Cio rat sam ostala u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela sam stare kekse… Ikar konzerve od kojih su i mačke umirale, a maštala o čokoladi - istakla je Hana.

NA VRH

Podijeli članak na