ROĐENDAN BEZ MAME

"Najtužnija princeza" poslala poruku svojim blizancima iz psihijatrijske klinike

Šarlin od Monaka. Agencije

L. K. P.

10.12.2021


Princeza Šarlin od Monaka (Charlene, 43) danas je na Instagramu podijelila fotografije svojih blizanaca Gabrijele (Gabriella) i Žaka (Jacques) povodom njihovog sedmog rođendana uz opis:

"Sretan rođendan, bebe moje. Hvala ti Bože što si me blagoslovio tako divnom djecom. Voli vas mama".

Na fotografijama se vidi kako blizanci pušu svjećice na torti u obliku broja "7" u prostoriji ukrašenoj balonima i rođendanskim transparentima, a sve ukazuje da je fotografija napravljena u prostorijama kraljevske rezidencije.



Princ Albert je, podsjetimo, prošlog mjeseca otkrio da je njegova supruga primljena u jednu psihijatrijsku ustanovu nekoliko dana nakon povratka u Monako, nakon 10 mjeseci boravka u svojoj rodnoj zemlji u Južnoj Africi.


Rekao je tada da ona pati od "emocionalne i fizičke iscrpljenosti", dok su njeni prijatelji nedavno opovrgnuli njegove izjave i za "Page Six" istakli da je Šarlin "skoro umrla" dok je boravila u Južnoj Africi. Neimenovani izvor, koji se predstavio kao prijatelj kraljevske porodice, rekao je:


"Nepravedno je da se ona prikazuje kao neko ko ima bilo kakvu vrstu mentalnih ili emocionalnih problema".


Izvor je objasnio da je princeza Šarlin imala tešku infekciju uha, nosa i grla, što je dovelo do "teških problema sa sinusima i gutanjem koji su proistekli iz ranije operacije", a onda je dodao: "Ne može da jede čvrstu hranu više od šest mjeseci zbog svih operacija kroz koje je od tada prošla. Mogla je da unese tečnost samo kroz slamčicu, tako da je izgubila skoro polovinu svoje tjelesne težine".



Drugi izvor je odbacio insinuacije javnosti da je Šarlin "naivna" i zarobljena u nesretnom braku sa Albertom, rekavši:

"Ni na trenutak nisam pomislio da ona nije znala šta radi kada se udala za njega".

Izvor je pojasnio dalje da Šarlin ne prihvata potpunu kontrolu koju nameće tradicija kraljevske porodice.

U međuvremenu, princ Albert je nastavio da se pojavljuje u javnosti sa svojim blizancima, Žakom i Gabrijelom. Trio je prisustvovao događaju sadnje drveća u Monaku i proslavi Dana državnosti Monaka, gdje su djeca držala srceparajuće natpise "Nedostaješ mi mama" i "Volim te mama".

Princ Albert je tom prilikom naglasio da je porodica uvijek na prvom mestu i da je u potpunosti posvećen djeci dok se zdravstveno stanje njegove supruge ne riješi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.