BORBA ZA ZDRAVLJE

Zvijezdi "Parazita" dijagnosticiran rak štitnjače

Park So-dam je podvrgnuta operativnom zahvatu

Park So-dam. Agencije

L. K. P.

15.12.2021


Južnokorejskoj glumici Park So-dam, koja se proslavila zahvaljujući ulozi u Oskarom nagrađenom filmu "Parazit", dijagnosticiran je papilarni rak štitnjače.

Karcinom je 30-godišnjoj glumici dijagnosticiran tokom redovne zdravstvene kontrole i podvrgnuta je operaciji, objavila je njena agencija "ArtistCompany" u saopćenju poslanom CNN-u.

Glumicina bolest poremetila je planove za promociju njenog sljedećeg filma "Special Delivery", zbog čega je "jako razočarana", navodi se u izjavi "ArtistCompanyja".


- Kompanija još jednom želi zahvaliti svim ljudima što su dali podršku glumici Park So-dam, kao i glumcima i ekipi "Special Deliveryja" koji su zajedno prebrodili ovo teško vrijeme, poručili su iz agencije.


Park So-dam će se usredotočiti na svoj oporavak kako bi u budućnosti sve mogla vidjeti zdrava, a "ArtistCompany" će također dati sve od sebe da pomogne glumici da se oporavi.

Parazit joj je donio slavu 2019..

Papilarni karcinom štitnjače najčešći je tip raka štitnjače, prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva (NHS). Obično pogađa ljude mlađe od 40 godina, posebno žene, te se najčešće lakše liječi od drugih vrsta raka štitnjače, navodi NHS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.