CENTAR KULTURE I MLADIH

„Smijeh je lijek“ sa Đurom, Macom i Pervanom u Sarajevu od 20. do 22. decembra

Dani smijeha bit će otvoreni 20. decembra autorskom predstavom neponovljivog Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život”

Smijeh je lijek. Promo

Piše: L. K. P.

15.12.2021

U Sarajevu će od 20. do 22. decembra biti održan festival Dani sijeha pod nazivom  „Smijeh je lijek“ koje organizuje Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač općina Centar.

-    To su dani u kojima želimo našim sugrađanima podariti osmijeh na lica, koji nam je tako potreban u našoj svakodnevnici. Dani smijeha bit će otvoreni 20. decembra autorskom predstavom neponovljivog Dragana Marinkovića Mace “Kakva ti je žena, takav ti je život” – poručili su iz Centra kulture i mladih.



“Kakva ti je žena, takav ti je život”. Agencije

Publika se u cijelom regionu uvjerila u Macin komičan pristup iznošenja priče o muško-ženskim odnosima i surovoj svakodnevnici s poučnom porukom o tome kako je ljubav ipak smisao života.


Željko Pervan se vraća na binu s novom hit predstavom  „Izlazak iz ormara“!




Željko Pervan se vraća na binu s novom hit predstavom „Izlazak iz ormara“!. Agencije

-    Izlazim iz ormara. Iz kuće. Iz grada. Ne tajim ništa. Sve što nekada nije bio red reći, došlo je na red. Samo se smijte, meni je svejedno – poručio je Pervan.

Putovanje kroz smijeh završit će sa Brankom Đurićem Đurom i najizvođenijom predstavom u regionu „Đurologijom“




„Đurologija“ je igrana više od 500 puta i vidjelo je preko 350.000 gledalaca. Agencije

„Đurologija“ je igrana više od 500 puta i vidjelo je preko 350.000 gledalaca, te još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku i puniti dvorane širom regiona.

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom, koje se posebno ogleda u njegovim kultnim projektima „Top lista nadrealista'' i „Audicija'', Branko Đurić Đuro kroz „Đurologiju“ zaista pruža ono najbolje od sebe.

Dani smijeha organiziraju se pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, i uz podršku donatora, sponzora i prijatelja. Zbog izuzetno ograničenog broja mjesta, poštujući epidemiološke mjere, ulaznice po cijeni od 20 KM, mogu se nabaviti na blagajni  CKM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.