DVIJE SVJEDOKINJE

Faca iz serije “Seks i grad” optužen za silovanje, glumac sve negira

Kris Not je rekao za AFP da su njegovi kontakti s tim ženama 2004. i 2015. bili “sporazumni”

Kris Not. Agencije

L. K. P.

17.12.2021


Glumac Kris Not (Chris Noth) koji se proslavio ulogom Face u hit seriji "Seks i grad" negirao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega iznijele dvije žene koje su kontaktirale časopis "Hollywood Reporter".

Not je rekao za AFP da su njegovi kontakti s tim ženama 2004. i 2015. bili “sporazumni”.

- Optužbe protiv mene koje su iznijele osobe koje sam upoznao prije više godina, čak i decenija, definitivno su lažne. Te su priče mogle biti prije 30 godina ili prije 30 dana, ne uvijek znači ne, to je granica koju nisam prešao, rekao je Not (67) u pisanoj izjavi.

"Hollywood Reporter" objavio je te navode u četvrtak, nakon što su dvije anonimne žene, koje se ne poznaju, kontaktirale časopis u razmaku od nekoliko mjeseci.


Kris Not i Sara Džesika Parker u seriji "Seks i grad". Agencije

Jedna žena je navela da ju je Not silovao u svom stanu u zapadnom Holivudu 2004. nakon što je otišla da vrati knjigu koju joj je posudio kada su se sreli na bazenu zgrade. Tada je imala 22 godine i zbog povreda je otišla u bolnicu na šivanje, rekla je.

Druga žena rekla je da je bila na sastanku s Notom u Njujorku 2015. kada je pozvao u svoj stan, gdje je navodno i napao. Not se nedavno pojavio u prvoj epizodi serije “And Just Like That…” u kojoj njegov lik umire od srčanog udara nedugo nakon vježbanja na biciklu "Peloton".

Kompanija za tjelovježbu brzo je angažirala Nota da se pojavi u reklami koja naglašava zdravstvene prednosti njihovog proizvoda.

Nakon optužbi "Peloton" je uklonio reklamu i povezane objave na društvenim mrežama. Policijska uprava Los Anđelesa “istražuje izvještaj”, rekao je glasnogovornik AFP-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.