KRAJ NAGAĐANJIMA

Ovo je razlog zašto Larise Omerčić nije bilo dva mjeseca na tv ekranima

Uz sjajne doktore, sve je prošlo bez dugoročnih posljedica

Larisa Omerčić. Arhiva

Piše: A. Zukić

18.12.2021

Novinarka i voditeljica BHT 1 Larisa Omerčić izvjesno vrijeme je bila odsutna s malih ekrana i društvenih mreža. Nakon što je svojim angažmanom gledaocima „zapela za oči“, iznenada je nestala.

Mlada novinarka je dva mjeseca provela u izolaciji jer je bila zaražena koronavirusom, a sada se vratila svom poslu za koji, kako kaže živi. Za „Avaz“ je govorila o svom zdravlju i karijeri koju, kako kaže, stavlja na prvo mjesto.



Ulaganje truda

- Nisam se nikada potpuno povukla s društvenih mreža. Twitter mi je sve vrijeme aktivan i to je moja osnovna platforma. Što se tiče drugih mreža nastojim da ne trošim previše vremena na društvene mreže – kaže Omerčić.

Nagađalo se da ste odustali od novinarskog posla.

- Od novinarstva nisam odustala, niti sam ikada razmišljala o tome. Moj posao mi je jako važan, trudim se raditi najbolje što umijem. Za novinarstvo živim.


Larisa Omerčić. Arhiva

Bez posljedica

Bili ste zaraženi koronavirusom, proveli ste dva mjeseca u izolaciji. Da li je to ostavilo neke posljedice na Vas?

- Na svu sreću, uz sjajne doktore, sve je prošlo bez dugoročnih posljedica.

 Rekli ste da sada mnogo više cijenite zdravlje.

- Mislim da je jako važno obratiti pažnju i na najmanju sitnicu kada se ne osjećate dobro i konsultirati se sa stručnim ljudima. Ne smijemo olako shvatati svoje zdravlje.


.

Bitan je naš rad

Da li Vam je teško održavati balans između karijere i privatnosti?

- Mislim da privatni život treba odvojiti od profesionalnog. Mi smo novinari kojima je glavna uloga biti u službi građana. Za javnost bitan je naš rad i priče koje istražujemo o temama bitnim za građane. I zato je u našem poslu, barem meni, jako važno imati balans između posla i privatnog života

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.