PREOKRET

Otac Haline Hačins: Kako Boldvin ne može biti djelimično odgovoran za smrt moje kćerke

Ne mogu da razumijem Alekovo ponašanje, rekao je Anatolij Androsovič

Alek Boldvin. Agencije

L. S. R.

20.12.2021

Anatolij Androsovič,otac Haline Hačins (Halyna Hutchins), rekao je da ne razumije tvrdnju Aleka Boldvina (Alec Baldwin) da je ubio njegovu kćerku u filmskoj grešci "bez povlačenja okidača". Iako je u početku odbio da osudi Boldvina, sada insistira na tome da mora da preuzme dio krivice za smrt njegove kćerke.

- Ne mogu da razumijem Alekovo ponašanje. Zašto je počistio svoje tvitove kada je postalo jasno da je bilo snimanja na probi? A zašto je pucao na pripremama? Revolver je tip pištolja koji ne puca prije nego što se pritisne okidač i Alek je djelimično kriv za izazivanje tog metka. Jasno mi je da je Boldvin ispalio hitac iz svoje ruke, tako da mi je teško da razumijem kako on ne može da bude djelimično odgovoran za smrt moje kćerke", rekao je otac, prenosi "The Sun".


Halina Hačins. Agencije

Anatolij je rekao i to da nije siguran da li će se njegov unuk Andros, koji ima devet godina, ikada moći da se potpuno oporavi od ove tragedije.

U jednom intervjuu Boldvin je tvrdio da nije povukao okidač.

- Obarač nije povučen. Ja nisam povukao obarač. Nikad ne bih uperio pištolj u nekoga i povukao oroz, nikad. Neko je stavio pravi metak, a metka uopšte nije trebalo da bude na tom imanju - rekao je Boldvin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.