SKANDAL

Zvijezde "Seksa i grada" oglasile se o optužbama za silovanje protiv Krisa Nota

Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam da nisam napao te žene, rekao je Not.

Dejvis, Parker i Nikson. Agencije

L. S. R.

21.12.2021

Zvijezde "Seksa i grada" - Sara Džesika Parker (Sarah Jessica), Sintija Nikson (Cynthia Nixon) i Kristin Dejvis (Davis), progovorile su o optužbama na račun glumca Krisa Nota (Chris Noth), koji je u seriji glumio Facu.

- Vrlo smo tužne što čujemo optužbe protiv Krisa Nota. Podržavamo žene koje su se javile i podijelile svoja bolna iskustva. Znamo da im je to moralo biti jako teško učiniti i pohvaljujemo ih za to -  napisale su glumice u zajedničkoj izjavi na Instagramu.


Kris Not. Agencije

Prošle sedmice dvije žene su Nota optužile za seksualno zlostavljanje. Tvrde da su se incidenti dogodili u Los Anđelesu 2004. i u Njujorku 2015. godine. Nakon toga se javila i treća žena, koja tvrdi da se seksualno zlostavljanje dogodilo kada je imala samo 18 godina.

Not je demantirao optužbe.

- Optužbe protiv mene koje pojedinci iznose godinama, čak i desetljećima, su lažne. Ove priče su mogle biti od prije 30 godina ili prije 30 dana. "Ne" uvijek znači "ne", to je granica koju nisam prešao. Susreti su bili sporazumni. Teško je ne dovesti u pitanje vrijeme izlaska ovih priča. Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam da nisam napao te žene - rekao je Not. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.