FACA IZ SEKSA I GRADA

Četvrta žena optužila Krisa Nota za zlostavljanje

Incident se zbio 2002. kada me je Not odvezao kući i zatražio da vidi moj stan, kaže kantautorica

Kris Not. Agencije

L. S. R.

24.12.2021

Glumca Krisa Nota (Chris Noth), poznatog kaoa Faca iz "Seksa i grada", za seksualno zlostavljanje optužila je i četvrta žena. Kantautorica Liza Đentile (Lisa Gentile) rekla je da je glumac nasilno ljubio i dirao u njenom njujorškom stanu. Tvrdi da se incident dogodio nakon što je glumca susrela u restoranu "Da Marino" u centru Menhetna, gdje je još jedna žena tvrdila da ju je Not napao.

Đentile je rekla da glumca poznaje od 1998., a incident se zbio 2002. kada ju  odvezao  kući i zatražio da vidi njen stan. Tvrdi da ju je tada gurnuo, poljubio mimo njene volje i uhvatio je za grudi.

- Slinio je po meni i brzo mi je postalo neugodno. Postao je agresivniji, stavio obje ruke na moje grudi i počeo ih jako stiskati preko moje košulje -  rekla je kantautorica.


Lisa Đentile. Instagram

Kaže da je stavio ruke ispod njene košulje, a ona ga je pokušala odgurnuti.

- Nastavila sam gurati njegove ruke sa sebe, prema dolje, dok ih je on uporno vraćao gore na moje grudi. Pokušavala sam ga natjerati da prestane. Zatim je gurnuo moje ruke prema svom penisu. Nakon što sam ga uspjela odgurnuti, postao je vrlo ljut te počeo vrištati i nazivati me zavodnicom i kujom te je nakon toga izjurio iz mog stana - rekla je Đentile, prenosi "The Guardian".

Tvrdi da je Not ujutro nazvao i prijetio joj da ako ikada ikome ispriča što se dogodilo prethodne noći, da će joj uništiti karijeru i da će je staviti na crnu listu tako da nikada ne dobije nijedan posao.

- Bilo me strah istupiti u vezi ovoga zbog Notove moći i njegovih prijetnji da će mi uništiti karijeru - rekla je Đentile, a sada se ohrabrila izaći u javnost sa svojom pričom kako bi podržala žene koje su anonimno progovorile prije nje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.