TAJNE SA SNIMANJA

Milan Marić o nosu Tome Zdravkovića: Pokupio sam dosta frustracije i nervoze

Dešavalo se da mi u pola kadra spadne nos , kazao je glumac.

Toma Zdravković i Milan Marić. Avaz

L. S. R.

27.12.2021

Srbijanski glumac Milan Marić, koji je glumio Tomu Zdravkovića u filmu "Toma", za Novu.rs govorio je o maskama u filmu, kao i o izazovu i frustraciji koje mu je donio nos legendarnog pjevača.

Marić je govorio o kritikama za maske u filmu, a posebno o onoj koja se tiče njegovog gumenog nosa.

- To je sasvim legitimna primjedba. Inače nemam problem s kritikom, imam problem sa zlonamjernom kritikom. Dosta kritika o "Tomi" je bilo zlonamjerno, a znam i zbog čega, ali ne bih o tome, nebitno je. Da li je to moglo bolje? Jeste. Da li je moglo i gore? Moglo je - kazao je Marić.


Scena iz filma "Toma". Arhiva

Glumac je kazao kako se ovakvo nešto prvi put radilo u Srbiji te da ekipa nije imala iskustva. Ipak naglasio je da su svi angažovani radili najbolje što su mogli.

 -Ljudi koji rade masku su nam otkazivali govoreći da će doći ako pomjerimo snimanje. Ali mi smo već počeli raditi i tu nije bilo povratka. Naša odluka je bila – idemo. Je l' ne valja nos? Ne valja nos - otkrio je Marić.

Još jedna prepreka koju je gumeni nos donio jeste to što mu je fizički smetao.

- Svaki put kada bih se pogledao u ogledalo vidio bih neku drugu osobu koja mi se nije sviđala. Onda sam zbog toga pokupio dosta frustracije i nervoze. Zbog toga što nos nije zalijepljen kako treba ili što je bilo vruće, a snimali smo i na 45 stepeni. Dešavalo se da mi u pola kadra spadne nos - kazao je glumac.

Zaključio je kako je nos predstavljao veliki izazov, ali da se "nije htio predati pred jednim gumenim nosom".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.