TRAGEDIJA

Roditelji američke glumice pronađeni mrtvi u porodičnoj kući

Molim za malo privatnosti u ovom trenutku kako bih tugovala i sabrala misli u vezi s ovim događajem i posve nestvarnim gubitkom, rekla je Alisija Vit

Alisija Vit. Agencije

L. K. P.

27.12.2021

Tijela roditelja glumice Alisije Vit (Alicie Witt) pronađena su u njihovom domu u Masačusetsu, a vlasti sumnjaju na to da su umrli od pothlađenosti. Dajana (Diana) i Robert Vit pronađeni su u ponedjeljak, nakon što je njihova kćerka zamolila rodicu da ih provjeri jer se nisu javljali na telefon.

Iz policije kažu da su supružnici imali problema s peći, a Robert je pronađen odjeven u kaput. Na tijelima nisu pronađeni znakovi traume, kao ni tragovi otrovnih plinova poput ugljenmonoksida, prenosi "Daily Mail".

- Nije bilo znakova kaznenog djela. U toku je istraga, rekli su iz policije.


Alisija Vit s roditeljima. Instagram

Komšinica porodice otkrila je da je Robert imao rak, dok je Dajani nedavno dijagnosticirana Parkinsonova bolest.

-Bila je krhka ženica, mogao je odnijeti malo jači vjetar, rekla je komšinica te dodala kako je Alis bila uključena u život svojih roditelja.

Kazala je i da su glumicini roditelji, kada bi neki od njenih filmova bio na televiziji, dolazili kod nje jer nisu imali televizor u boji.

-Obratila sam se rodici koja živi blizu mojih roditelja da ih provjeri. Nažalost, ishod je bio nezamisliv. Molim za malo privatnosti u ovom trenutku kako bih tugovala i sabrala misli u vezi s ovim događajem i posve nestvarnim gubitkom -  rekla je glumica u saopćenu.

Alisija Vit karijeru je započela 1984. godine u dobi od samo osam godina, nakon što je Dejvid Linč (David Lynch) angažirao u filmu "Dina". Pojavila se i u seriji "Twin Peaks" istog reditelja, a glumila je i u brojnim popularnim serijama poput "Sopranosa", "Dva i po muškarca", "The Walking Dead" i "Orange is the New Black".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.