PRIZNANJE DIVE

Nikol Kidman: Patila sam od depresije nakon razvoda od Toma Kruza

Bila je tada poput spužve koja upija razmišljanja svog suicidalnog lika u "Satima"

Nikol Kidman. Agencije

L. S. R.

29.12.2021

Glumačka diva Nikol Kidman (Nicole, 54)  otkrila je kako je patila od depresije dok je snimala film “Sati” u kojem je tumačila ulogu britanske književnice Virdžinije Vulf za šta je nagrađena i Oskarom. Mnogo toga se tada, prije skoro dvije decenije poklopilo kod glumice. Jer taj angažman, Kidman je prihvatila nakon razvoda od Toma Kruza (Cruise) 2001., pa je kaže, tada bila poput spužbe koja upija razmišljanja svog suicidalnog lika.

Film je prikazao borbu slavne autorke s mentalnim zdravljem dok je pisala “Gospođu Dalovej”, kao i njeno samoubistvo utapanjem u rijeci 1941. godine. Bila je to scena za koju je Kidman insistirala da je snimi sama, bez kaskaderke.

Govoreći o toj sceni u “Satima”, Kidman je izjavila:

- Ne znam jesam li ikada pomislila da je to opasno, vjerujem da sam skroz bila u svom liku. Stavila sam kamenje u džepove i ušetala u rijeku. I tako iznova i iznova. Vjerovatno uopće nisam promislila da je to možda rizično.

Razmišljajući o vlastitim emocijama u tom trenutku, glumica je dodala kako tada uopće nije bila u svom tijelu, već najviše u liku i mjestu zbivanja, depresivna.


Nikol Kidman. Agencije

- Dakle, Virdžinijine ideje, misli, tekle su kroz mene, baš u trenutku kada sam bila potpuno otvorena za takva razmišljanja. I mislim da je Stiven Daldri, reditelj filma, bio vrlo nježan prema meni jer je to znao. Bila sam potpuno otvorena da mogu da shvatim lik kojeg tumačim, ali to je u suštini i ljepota glumačkog života - kazala je Kidman.

Danas svoje tadašnje mentalno stanje naziva iskustvom koje život nosi. Zbog toga, ali i drugih stvari krenula je drugačije da gleda na život, raste kao osoba, a to namjerava i dalje kako joj godine stižu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.