AGENT 007

Kraljica Elizabeta odlikovala Danijela Krejga za doprinos filmu

Odlikovala i zdravstvene radnike, sportiste i Tonija Blera

Danijel Krejg. Agencije

L. K. P.

1.1.2022

Danijel Krejg (Daniel Craig) odlikovan je Redom sv. Mihovila i sv. Jurja (CMG). On je nakon pet filmova u kojem glumi slavnog britanskog špijuna, s nedavno objavljenim filmom "No Time to Die" napustio ulogu Džejmsa Bonda (James Bond). Kraljica Elizabeta (Elizabeth) je Krejga odlikovala u znak priznanja za njegov izvanredan doprinos filmu.

Odlikovala i zdravstvene radnike, sportiste i Tonija Blera (Tony Blair).

Čelnici javnog zdravstva Engleske, Škotske i Velsa, Kris Viti (Chris Whitty), Gregor Smit (Smith) i Frenk Aterton (Frank Atherton) proglašeni su vitezima, a počasti su dobili i oni koji su učestvovali u proizvodnji cjepiva.


Danijel Krejg i kraljica Elizabeta: Prije nekoliko godina učestvovali u zajedničkom projektu. Agencije

Najdugovječniji laburistički premijer Toni Bler (Tony Blair) kazao je da je "nevjerovatna čast" što je postao nositelj Ordena podvezice, najstarije i najviše viteške počasti koje kraljica daje bez savjetovanja vlade.

-Želim zahvaliti svima koji su služili uz mene, u politici, u javnom sektoru i svim dijelovima našeg društva, za njihovu posvećenost i predanost našoj zemlji, rekao je Bler.

Biciklist Džejson Keni (Jason Kenny), dobitnik sedme zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, također je postao vitez. Njegova supruga Lora Keni (Laura Kenny), najuspješnija britanska olimpijka, prva koja je osvojila zlato na tri uzastopne olimpijade, proglašena je damom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.