NOVOGODIŠNJA POSLANICA

Rambo Amadeus poručio: Za sve što se događa odgovorni su "obični građani svijeta"

Globalno otopljavanje, i temeljno zagađenje planete ljudskom rukom su izazov, spram kojeg je korona mačji kašalj, izjavio je

L. K. P.

Rambo Amadeus: Budite oprezni još malo, nemojte primiti gol u posljednjim sekundama igre

Foto: Arhiva


Rambo Amadeus, svjetski megacar, objavio je svoju "novogodišnju poslanicu". Osvrnuo se na pandemiju koja je sa sobom odnijela mnoge ljude, poslove, ali i planove. A udijelio je i pokoji savjet jer je, kako kaže, vrijeme da se svi uozbilje.

- Dragi Prijatelji, Pratioci, Suvremenici, Supatnici, Ljudi! Kasnim malo s ovom poslanicom, jer već petnaest dana mislim šta bih napisao, da bude istinito, ali i konstruktivno istovremeno. Godina 2021. oguglala je svoje, nije bila laka, mnogima kobna, korona je palila, žarila, kosila, odnijela sa sobom mnoge drage ljude, pobrkala nam lončiće, poslove, planove - započeo je u objavi koju je podijelio na društvenim mrežama.

  • Rambo Amadeus

    Rambo Amadeus

    Foto: Uroš Arsić


 Nada se kako je ovo posljednja godina muke te poziva na oprez kako ne bi sami sebi prouzročili veće probleme.

- Nadajmo se da su joj ovo sada posljednji trzaji, budite oprezni još malo, nemojte primiti gol u posljednjim sekundama igre - nastavio je Rambo Amadeus.

Međutim, kaže kako pandemija koronavirusa nije najveća opasnost koja se nadvila nad svijet.

- Pandemija paušalnih, površnih, odokativnih, lažnih informacija, već neko vrijeme anesteziraju naš zdrav razum tako da više ne možemo da odredimo šta je istina, šta laž, šta je dobro,  šta je korisno, šta štetno, ko je dobar, ko loš, ko je ličnost za poštovanje a ko bitanga koja zaslužuje samo prijezir i ignoriranje - izjavio je.

- Kada na tu "infodemiju" dodamo tsunami idiotizama koji nas preplavljuje s društvenih mreža, kombiniran bojnim otrovom koji bljuju šund mediji, za posljedicu imamo da ljudi danas uglavnom misle da je čitav svijet pokvaren, loš, zao, pa i ako se pojavi neko ko svojom čistoćom na tren zasvijetli u toj tmuši, brzo bude uvaljan u medijsko blato, da bi se uklopio u generalnu sliku - ističe legendarni muzičar.

On smatra da je pandemija sama po sebi izazvala mnogo nesporazuma, kontroverzi, apsurda i bizarnosti, da više ne zna šta može očekivati od ozbiljnijih problema i izazova na zemlji.

- Globalno otopljavanje, i temeljno zagađenje planete ljudskom rukom su izazov, spram kojeg je korona mačji kašalj - izjavio je.

Za sve što se događa odgovorni su, piše Rambo Amadeus , "obični građani svijeta".

Poručio je kako je krajnje vrijeme da se svi uozbilje.

- Kontrolirajmo šta se događa oko nas, naročito kad nekom damo pravo da odlučuje umjesto nas, počev od savjeta stanara u zgradi pa do državnog vrha. Podsjećam da je vlast ipak samo servis građana, i građanima redovno mora polagati račune - savjetovao je.

Jer svako od nas je zapravo, dodaje, gradivni element tog društva. Dakle, ako društvo ne funkcionira kako treba, smatra kako to samo znači da baš mi, kao pojedinci, nešto ne radimo kako treba.

- Treba promisliti, donositi odluke i sprovoditi ih - dodao je.

 Inače, Rambo Amadeus je vrlo aktivan na društvenim mrežama. Svojim fanovima se obraća pokazujući razne linkove, studije i video snimke vezane uz temu koronavirusa, a dijeli i savjete. Ambasador je dobre volje UNICEF-a u Crnoj Gori. Prošle godine je sa UNICEF-ovim mladim reporterima apelovao na sve građane, uključujući i djecu i mlade, da poštuju mjere #DistancaRukeMaska.

Tim povodom, Rambo Amadeus je, uz podršku UNICEF-a i Britanske ambasade u Podgorici, napravio pjesmu „Distanca, ruke, maska“.

-Korona nije šala. To je podmukla i opasna bolest. Odnijela je i neke meni vrlo drage ljude i prijatelje. Iako se pazimo, to nije dovoljno, jer u našoj blizini uvijek ima i onih koji ne paze dovoljno. Nadam se da će vam ova namjenska pjesma, koju smo moje kolege i ja uradili, biti simpatična. Refren Distanca, maska, ruke namjerno se ponavlja bezbroj puta, da bi poruka doprla i do najneopreznijih - poruči je Rambo Amadeus.

Više o temi Rambo Amadeus

PODRŠKA RUDARIMA
Rambo Amadeus poručio "Dubiozi kolektiv": Respekt
NA VRH

Podijeli članak na