UŠLA U HISTORIJU

Mj Rodrigez je prva transrodna žena koja je osvojila Zlatni globus

Ove godine dodjela se odžala bez crvenog tepiha, zvanica i TV prijenosa

Mj Rodrigez. Agencije

L. S. R.

11.1.2022

Glumica Mj Rodrigez (Rodriguez,31) ušla je u historiju kao prva transrodna žena koja je osvojila Zlatni globus, prenosi "PopSugar". Ona je dobila nagradu za najbolju glumicu u TV drami za glavnu ulogu  u FX-ovoj seriji "Pose", koja je svoju treću i posljednju sezonu završila u junu 2021.

Rodrigez je također ušla u historiju prošlog ljeta kada je postala prva trans žena koja je nominirana za nagradu Emi u kategoriji glavne glumice, iako nije pobijedila.

Budući da ove godine Zlatni globus nije emitiran na televiziji, ona se okrenula Instagramu kako bi proslavila svoju  pobjedu.



O Yeong-su. Agencije

-  Najbolji rođendanski poklon. Hvala! Ovo su vrata koja će otvoriti još mnoga vrata za još mnogo mladih talentiranih pojedinaca - napisala je na Instagramu.

Veliko iznenađenje na dodjeli Zlatnih Globusa je TV serija "Succession", koja je osvojila nagradu za najbolju TV dramu koja se prikazivala na streaming servisu. Nagradu za najbolju dramsku glumicu preuzela je Nikol Kidman (Nicole) za "Being the Ricardos", a nagrada za najboljeg dramskog glumca pripala je Vilu Smitu (Will Smith) za rolu u "King Richard". Nagrada za najboljeg sporednog glumca u TV seriji očekivano je pripala O Yeong-su-u koji je potpuno oduševio svojom ulogom u svjetskom hitu - "Squid Game".

Ove godine dodjela se odžala bez crvenog tepiha, zvanica i TV prijenosa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.