TUŽNA VIJEST

Umrla 15-godišnja Youtuberica koja je mnoge inspirirala

Adalia Rouz je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja

L. S. R.

Adalia Rouz

Foto: Društvene mreže


Adalia Rouz (Rose), 15-godišnja YouTuberica iz Teksasa koja je na društvenim mrežama postala popularna jer je pričala o svojoj rijetkoj bolesti, umrla je a tužnu vijest potvrdila je njena porodica.

- U 19 sati, 12. januara 2022., Adalia Rouz Vilijams je napustila ovaj svijet. Na svijet je došla u tišini i tako otišla, ali njen je život bio puno više od tišine. Dotaknula je milione ljudi i ostavila najveći trag kod svih koji su je poznavali. Bol je prestala i sada pleše na svu muziku koju voli - napisali su u objavi na Facebooku.

Adalia je bolovala od progerije, sindroma ubrzanog starenja koji se pojavljuje u ranom djetinjstvu, a dovodi do prijevremene smrti. Bila je visoka 91 centimetar i težila je oko 23 kilograma.

  • Adalia Rouz

    Adalia Rouz

    Foto: Društvene mreže


Osim o bolesti, na društvenim mrežama je objavljivala i druge sadržaje. Često je objavljivala savjete o šminki, radila plesne izazove i videozapise sa svojom porodicom i prijateljima.

Društvene mreže je koristila kao pozitivnu platformu putem koje je htjela pokazati da bolest ne određuje pojedinca. Uz to, vodila je i stranicu "The Rosebudd Shop", na kojoj je poticala mnoge mlade djevojke koje boluju od sličnog zdravstvenog stanja.

NA VRH

Podijeli članak na