NJEMAČKA

Počelo suđenje Turčinu koji se tereti za saobraćanju nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Šabanova porodica prisustvuje suđenju

Šaban Šaulić. Arhiva

L. S. R.

20.1.2022

Skoro tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulići Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, počelo je suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu. On se tereti za dvostruko ubistvo iz nehata.

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvuju suđenju koje izaziva ogromno interesovanje u javnosti do te mjere da je sud dobio rekordan broj prijava za akreditacije predstavnika njemačkih, ali i medija iz okolnih država, piše Blic.rs.

A Alsin je u sudnicu ušao sa kapuljačom na glavi i sve vrijeme držao je svesku ispred sebe kako ne bi gledao u porodicu.


Šaulić je poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario otpozadi auto u kome je bio Šaulić.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.