DONESENA PRESUDA

Alsinu Leventu tri godine i tri mjeseca zatvora zbog smrti Šabana Šaulića i Mirsada Kerića

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju

Alsin Levent na suđenju. Screenshoot

Z. K. / Blic

20.1.2022

Poslije tri godine od saobraćajne nesreće u kojoj su nedaleko od Bilefelda stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a Slobodan Stojadinović zadobio teške povrede, održano je suđenje Alsinu Leventu iz Turske u Giterslohu. Presuda u sudu i Giterslohu je izrečena i Alsin je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora, piše Blic.

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i djeca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju. 

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gdje je imao let za Beograd.


S mjesta saobraćajne nesreće. Arhiv

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodila saobraćajna nesreća te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nesreće. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem. Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad bio teško povrijeđen, a ljekari su se borili za njegov život.

Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede. Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.