NAJTUŽNIJA PRINCEZA

Šarlin od Monaka slavi 44. rođendan, na službenom Instagramu objavljen video

Šarlin od Monaka. Agencije

L. K. P.

25.1.2022

Iako su se njeni fanovi potajno možda i nadali da će do kraja januara, kada joj je i rođendan, princeza Šarlin (Charlene)napokon napustiti bolnicu i vratiti se kući svojim blizancima, to se ipak nije dogodilo.

Baš kao i 7. rođendan svojih blizanaca, princa Žaka (Jacques) i princeze Gabriele (Gabriella), Božić i Novu godinu, princeza Šarlin i svoj je 44. rođendan dočekala daleko od porodičnog doma i monegaške palače. Zbog javnosti nepoznatih zdravstvenih problema, Šarlin i dalje boravi u evropskoj bolnici na nepoznatoj lokaciji.

Baš kako je i najavljeno iz palače još za Božić, njen oporavak ipak će potrajati mjesecima, što posebno teško pada upravo njenoj djeci, koja su u posljednjih godinu dana s majkom uživali u tek rijetkim trenucima.

A dok ona pokušava uhvatiti u ruke konce svog života, na njenom je službenom Instagram profilu objavljen video povodom njenog 44. rođendana, u kojem se nalazi "cijeli njen život" - od najranije dobi pa sve do života u palači. Uz njega stoji:

"Sretan rođendan princezo Šarlin! Divimo vam se jer uvijek dajete sve od sebe da promijenite živote ljudi širom svijeta, a vaša strast i predanost spašavanju i mijenjanju života uistinu je inspiracija. Vjerujemo da vas ovaj video vašeg dosadašnjeg putovanja podsjeća koliko ste voljeni i cijenjeni!"

Šarlin Linet Vitstok (Lynette Wittstock) rođenda je u gradu Bulavayju u tadašnjoj Rodeziji, danas Zimbabveu, 25. januar 1978. godine .

Od najranije dobi krenula je majčinim stopama i počela se baviti plivanjem, u kojem je bila itekako uspješna da je čak predstavljala Južnu Afriku 2000. na Ljetnim olimpijskim igrama u Sidneju. Kao plivačica osvojila je nekoliko državnih naslova i pregršt zlatnih i srebrnih medalja. Iako je namjeravala svoju karijeru završiti na Ljetnim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, nije uspjela proći kvalifikacije budući da je 18 mjeseci, nakon ozljede ramena, morala mirovati.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.