OPROŠTAJ OD PJEVAČA

Fanovi odaju počast pokojnom Akiju Rahimovskom, svijeću zapalio i Hus

Od jutra fanovi donose cvijeće i pale svijeće u sjećanje na legendarnog muzičara

Odavanje počasti Akiju Rahimovskom. Foto: Robert Anic/PIXSELL

L. K. P.

25.1.2022


S obzirom na aktualne epidemiološke mjere, iz benda "Parni valjak" jučer su pozvali sve one koji žele odati počast pokojnom Akiju Rahimovskom da to učine u danas kod Zdenca života, ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta. Od jutra fanovi donose cvijeće i pale svijeće u sjećanje na legendarnog muzičara.

Stigli su u velikom broju, a gitarist i jedan od osnivača "Parnog valjka" Husein Hasanefendić Hus (67) i prijatelji pred Zdenac života su postavili Akijevu fotografiju.

Ožalošćeni Hus je zapalio je svijeću i ostavio buket ruža u sjećanje na dugogodišnjeg prijatelja, čija ga je smrt jako pogodila.


Hus položio cvijeće. Robert Anic/PIXSELL

Naime, Hus i Aki čuli su se nekoliko sati prije nego što je Rahimovski preminuo, te su se veselili povratničkoj turneji "Parnog valjka".

Uz cvijeće i lampione, Akijevi fanovi uz njegovu fotografiju ostavili su i nekoliko dirljivih poruka.

Posljednji ispraćaj Akija Rahimovskog održat će se u četvrtak, 27. januara u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

Legendarni Aki preminuo je u subotu, u 67. godini života. Preminuo je u Novom Mestu u Sloveniji, gdje je posljednjih godina živio s porodicom. Uzrok njegove smrti još nije potvrđen, no Aki je imao probleme sa srcem, te su mu prošle sedmice ugradili šest stentova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.