ČUDAN SLUČAJ

Indijska glumica oslobođena optužbi za razvrat 15 godina nakon što je Ričard Gir javno poljubio

Sudac je rekao da su optužbe protiv glumice bile „neutemeljene“

Gir poljubio indijsku glumicu na bini. Agencije

L. K. P.

25.1.2022


Indijska glumica Šilpa Šeti (Shilpa Shetty, 46) službeno je oslobođena optužbi za razvrat nakon što je holivudska zvijezda Ričard Gir (Richard Gere, 72) javno poljubio na događaju za podizanje svijesti o AIDS-u prije 15 godina. Ovaj incident tada je izazvao demonstracije na kojima su radikalne hinduističke skupine palile likove obje zvijezde zbog toga što su okaljale indijsku kulturu. Sudac je ubrzo nakon toga izdao naloge za hapšenje te su oboje optuženi po nekoliko tačaka za razvrat i nedolično ponašanje.

Optužbe protiv Gira brzo su povučene, što je omogućilo jednom od najpoznatijih svjetskih budista da se vrati u Indiju i sastane se s Dalaj Lamom. No, slučaj protiv Šeti bio je u rukama indijskog pravosuđa više od deset godina dok nije konačno službeno okončan prošle sedmice u Mumbaiju. U sudskom dokumentu objavljenom u utorak, sudac je rekao da su optužbe protiv glumice bile „neutemeljene“ i da je bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvijezde.



Šilpa Šeti. Instagram

- Kako se čini, Šilpa Šeti bila je žrtva navodnog djela optuženog broj jedan (Ričard Gir), stoji u dokumentu.

Na snimkama iz 2007. godine moguće je vidjeti kako je Gir spontano poljubio Šeti u ruku, nakon toga je čvrsto zagrlio te je poljubio nekoliko puta u obraz. Sve se događalo dok su oboje bili na bini. Šetin advokat rekao je da se cijeli slučaj temeljio na činjenici da „nije protestovala kada je suoptuženik poljubio“.

- To je ni u kojem slučaju ne čini počiniteljicom bilo kakvog zločina, dodao je odvjetnik.

Šeti još uvijek nije javno komentirala odluku suda. Ona je branila postupke Gira 2007.. Gir se kasnije izvinuo zbog svog čina kojim je očito htio dokazati da je ljubljenje sigurna aktivnost kojom se ne prenosi AIDS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.