TV ŠOU

Kenan Ibrahimefendić iz Doboja bori se za srce norveške manekenke

Slučajno sam vidio reklamu i prijavio se

Ibrahimefendić: Živi u Oslu. Instagram

Piše: A. Hodžić

28.1.2022

Kenan Ibrahimefendić, Dobojlija s adresom u Oslu, učestvuje u popularnom norveškom šouu „Linni traži princa“. On u ovom projektu ide na sastanak s norveškim supermodelom Lini Majster (Linni Maister) te se bori za njenu pažnju s još nekoliko muškaraca.



Razvod braka

- Prije tri godine sam se razveo, a bio sam oženjen Norvežankom. U periodu poslije toga sam bio dosta nesiguran u sebe, a to se odražavalo i na ljubavne veze. Želio sam pobijediti svoj strah. Vidio sam reklamu da je u pripremi novi program, u kojem Lini traži novog „princa“. Bez razmišljanja sam se prijavio. Prva misao koja mi je prošla kroz glavu bila je da sam daleko od njene „lige“ i da nema šanse da će me primiti u program. No, nekih 15 dana kasnije nazvala me produkcija „Oslo Company AS“ na kasting. Poslije četiri kastinga i dvije runde s psihologom, primili su me u program - kaže Ibrahimefendić za „Avaz“.


Majster: Poznata manekenka. Instagram

Ističe da je cilj njegovih suparnika i njega da osvoje pobjedu, odnosno srce norveške ljepotice u emisiji koja se prikazuje u skandinavskim zemljama putem Discovery+ kanala.

- Kad je čovjek ispred kamera, automatski postane ekstremna verzija sebe. Moj odnos prema drugima bio je dosta relaksirajući i nisam pretjerivao. Bio sam ono što zapravo jesam. U programu se vidi da se je ne bojim izreći ono što i drugi misle, ali ne smiju. Zato ima dosta smiješnih scena - ističe Kenan.

Šarmantnom Bosancu, ipak, nije bilo svejedno prilikom upoznavanja poznate manekenke.

- Prvi sastanak bio je „speed date“. Prije nego što sam se trebao upoznati s njom, bio sam nervozan i imao probleme sa stomakom. Moja prva reakcija kada sam je vidio bila je: „Vau, žena izgleda kao iz filmova za odrasle.“ Na prvom sastanku govorio sam o sebi - ko sam, odakle sam porijeklom i tako dalje. Vozili su nas na jedan otok, gdje smo išli na farmu. S farme smo uzeli konje i jahali pored mora. Na kraju smo bili na plaži, gdje smo imali romantičan piknik - prenosi nam Dobojlija svoje iskustvo.

 


Filmske uloge

Ibrahimefendić je imao i nekoliko uloga u filmovima.

- Prvi amaterski film u kojem sam imao glavnu ulogu zove se „Portal“, gdje sam glumio policajca. Poslije toga sam glumio u Netflixovom filmu „22. juli“. Radio sam i kao model za strane, ali i magazine u Norveškoj.

Kenan, uprkos životu u Oslu, nije izgubio vezu s Bosnom i Hercegovinom, te mašta o mnogim projektima koje bi realizirao na našim prostorima.

- Rodom sam iz Doboja, ali sam djetinjstvo proveo u Zenici i Sarajevu, a kasnije sam se stacionirao u Ivanici, gdje želim otvoriti filmski studio - ističe Kenan.



Šta mi nedostaje

- Iz BiH mi najviše nedostaju ćevapi s dobrom lepinom, naravno. Fale mi, također, naše društvo i način ponašanja. U Bosni su ljudi opušteniji nego ovdje, gdje sve ide po satu.  Uživam u bosanskim mahalama, mirisu kafe i čaršijskim pričama - govori nam Ibrahimefendić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.